Cinsiyetsiz pasaportlar Kanada’da tanıtılacak

Kanada hükümeti, pasaporttaki cinsiyet politikalarını yeniliyor. Kendini kadın veya erkek olarak tanımlamayan vatandaşlar için cinsiyet kısmının boş olacağı pasaportlar geliyor. Yeni tasarıyla birlikte kişiler isterlerse “kadın” ve “erkek” opsiyonunu seçmek zorunda kalmadan cinsiyetsiz pasaportlarıyla seyahat edebilecekler. Ülkenin Adalet Bakanı Jody Wilson-Raybould, yeni gelişmenin önemli bulduğunu ancak eşitlik sağlamak için yapılması gereken daha çok şey olduğunu […]

Kanada hükümeti, pasaporttaki cinsiyet politikalarını yeniliyor. Kendini kadın veya erkek olarak tanımlamayan vatandaşlar için cinsiyet kısmının boş olacağı pasaportlar geliyor.

Yeni tasarıyla birlikte kişiler isterlerse “kadın” ve “erkek” opsiyonunu seçmek zorunda kalmadan cinsiyetsiz pasaportlarıyla seyahat edebilecekler.

Ülkenin Adalet Bakanı Jody Wilson-Raybould, yeni gelişmenin önemli bulduğunu ancak eşitlik sağlamak için yapılması gereken daha çok şey olduğunu vurguladı.

Sınır belgelerinde de cinsiyetsiz seçenek mevcut

Kanada, yabancı ziyaretçilerin kendilerini bir cinsiyette tanımlamak zorunda olmadığı ülkeler arasında. Ekim 2016’dan bu yana ziyaretçiler “kadın” ve “erkek” dışında üçüncü bir seçenek olarak cinsiyet ibaresinin boş bırakabiliyorlar.

Kaynak