Kadıköy Çevre Festivali Başlıyor

Kadıköy Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında doğayı odağına alan tüm bileşenleri Kadıköy Çevre Festivali’nde bir araya getiriyor. 26 – 28 Mayıs 2017 tarihleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleşecek olan festivalin teması “Kentte Ekolojik Yaşam” olacak. Festivalin duyurusu şöyle: Değerli akademisyenlerin, demokratik kitle örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, platform ve sivil inisiyatiflerin katılımları ile gerçekleştirilecek festivalimizde, doğayı […]

Kadıköy Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında doğayı odağına alan tüm bileşenleri Kadıköy Çevre Festivali’nde bir araya getiriyor. 26 – 28 Mayıs 2017 tarihleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleşecek olan festivalin teması “Kentte Ekolojik Yaşam” olacak. Festivalin duyurusu şöyle:

Değerli akademisyenlerin, demokratik kitle örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, platform ve sivil inisiyatiflerin katılımları ile gerçekleştirilecek festivalimizde, doğayı korumak için emek veren tüm bileşenler bir arada yer alacak ve ekolojik yaşama dair fikir ve deneyimlerini ziyaretçilerle paylaşacaktır.

Söyleşi, yeşil etkinlik alanı, stant, atölye, sergi, tiyatro ve konser alanlarının yer alacağı festival her yaştan ziyaretçiye açık olacaktır.

Plastik şişe vb. ürünlerin girişinin engelleneceği ve fosil yakıt kaynaklı ürünlerin kullanımının azaltımına yönelik mesajların verileceği festivalimizde sağlıklı malzemelerin kullanımına dikkat çekilecek ve bu adımdan yola çıkarak ziyaretçilerimize sürpriz hediyeler takdim edilecektir.

Çevre Festivalimizde, çevreye emek veren her yaş grubu için bez torba yapımı, solucanla kompost üretimi, camın geri dönüşümü temalı gün boyu süren atölyeler ile tohum topu yapım atölyesi, tohum takası ve takas şenliği gibi belirlenen program çerçevesinde düzenlenecek atölyeler; drama eşliğinde kitap okumalar, oyunlar, yarışmalar ile çevre temalı tiyatrolar ve cumartesi akşamı gerçekleştirilecek olan Yeni Türkü Konseri yer alacaktır.

Çevre Festivalimiz için Bostancı Gösteri Merkezi ve Haldun Taner Sahnesi önünden “11.00, 12.00, 14.00 ve 16.00” saatlerinde ring seferlerimiz düzenlenecek olup, doğaya emek veren tüm dostlarımızın katılımları bizleri onurlandıracaktır.

Festival programı için tıklayınız.