Ekolojik Tarım ve Aracısız Tüketim Atölyesi 7 Mayıs’ta

Kadıköy Kooperatifi 7 Mayıs’ta düzenleyeceği Ekolojik Tarım ve Aracısız Tüketim Atölyesi’ne katılım çağrısı yaptı. Kooperatifin çağrısı şöyle; “Yaşadığımız gıda krizinin karşısında durabilmek ve gıda egemenliğini sağlayabilmemiz için neyin, nasıl, kim tarafından, ne kadar, nerede, hangi koşullarda üretildiğine, gıda zincirinin esas aktörleri; yani gıdayı üretenden adresine ulaştırana, raflara dizeninden sofrasında tüketene, gıdanın üreticileri ve kullanıcıları karar […]

Kadıköy Kooperatifi 7 Mayıs’ta düzenleyeceği Ekolojik Tarım ve Aracısız Tüketim Atölyesi’ne katılım çağrısı yaptı.

Kooperatifin çağrısı şöyle;

“Yaşadığımız gıda krizinin karşısında durabilmek ve gıda egemenliğini sağlayabilmemiz için neyin, nasıl, kim tarafından, ne kadar, nerede, hangi koşullarda üretildiğine, gıda zincirinin esas aktörleri; yani gıdayı üretenden adresine ulaştırana, raflara dizeninden sofrasında tüketene, gıdanın üreticileri ve kullanıcıları karar vermeli. Bu, gıda krizine gerçek bir çözüm üretmenin, gıda egemenliğini tesis etmenin bir adımı olabilir.

“Tüketicilerin kişisel olarak en temel taleplerinden olan sağlıklı gıda yalnızca bireylerin sağlığıyla mı yoksa daha bütünsel bir çevre sağlığıyla mı ilgilidir?

“Mevcut tarım politikalarıyla günümüzdeki gidişatı nasıl değerlendirebiliriz?

“Yapabileceklerimiz ve taleplerimiz neler?

“Bu ve benzeri başka sorulara cevaplar arayıp birlikte tartışacağımız bu atölyeye davetlisiniz!”

Kooperatifin atölyeye katılan herkesin tartışmayı zenginleştirebilmesi için önerdiği okuma metinlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Atölyenin Facebook etkinliğine ulaşmak için tıklayın