HOPES Proje Teklif Çağrısı

HOPES, Suriye’den gelen mültecilere ve Türkiye, Mısır, Kuzey Irak, Ürdün gibi ev sahibi ülkelere yönelik yenilikçi eğitim girişimlerini ve kısa vadeli projeleri desteklemek için proje teklif çağrısında bulunuyor. HOPES Suriyelilerin ve yüksek mülteci nüfusundan etkilenen ev sahibi ülkelerdeki gençlerin eğitim ihtiyaçlarına doğrudan hitap ederek var olan durumu önemli ölçüde iyileştirmeyi hedefliyor. Proje teklif çağrısının amacı […]

HOPES, Suriye’den gelen mültecilere ve Türkiye, Mısır, Kuzey Irak, Ürdün gibi ev sahibi ülkelere yönelik yenilikçi eğitim girişimlerini ve kısa vadeli projeleri desteklemek için proje teklif çağrısında bulunuyor.

HOPES Suriyelilerin ve yüksek mülteci nüfusundan etkilenen ev sahibi ülkelerdeki gençlerin eğitim ihtiyaçlarına doğrudan hitap ederek var olan durumu önemli ölçüde iyileştirmeyi hedefliyor.

Proje teklif çağrısının amacı yenilikçi yüksek eğitim seçenekleri ve dil kursları da dahil olmak üzere yüksek öğrenim programlarına ve eğitim kurslarına kaydolan ve eğitilen, ortaokul sonrası yaştaki Suriyeli ve ev sahibi ülkelerdeki genç  sayısını arttırmaktır.

HOPES eğitim ve öğretim kurumlarının mültecilerin özel durumlarıyla baş edebilme kapasitelerini artırmayı, Suriyeli ve ev sahibi ülkelerdeki  gençleri daha ileri ve yüksek öğrenime erişim imkânlarıyla donatmayı amaçlıyor. Ayrıca, çevrimiçi kaynaklara, yenilikçi kurslara ve eğitim desteğine daha iyi erişim yoluyla mülteci eğitimini geliştirmeyi hedefliyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Proje teklif çağrısı boyunca Mısır, Kuzey Irak, Ürdün, Lübnan, Türkiye ve/veya Suriye ‘den maksimum 40 proje desteklenecektir. Yerel veya bölgesel  kuruluşlar 6,000 Euro – 60,000 Euro aralığında, maksimum 18 ay süreli projeler için hibe talebinde bulunabilirler.

NASIL BAŞVURULUR?

İlk çağrı 1 Mayıs 2017 tarihine kadar açık olacaktır. Başvuruya ilişkin detaylı bilgiye hopes-madad.org adresinden ulaşılabilir. Başvurular cfp@hopes-madad.org adresine gönderilmelidir.