Akademi Buluşmaları 5: Ahmet Güneş ile “Göğe Kuşak Lazım”

Akademi Buluşmaları’nın 5’incisi 18 Mart Cumartesi günü 13:00-15:00 saatleri arasında SPoD Ofis’te gerçekleşecek.  Ayda bir akademinin farklı alanlarından isimlerin sunum yaptığı, LGBTİ ve queer çalışmalarına ilişkin tartışmalar yürütülen buluşmanın beşincisinde, Sel Yayınları’ndan çıkan “Göğe Kuşak Lazım” kitabının yazarı Ahmet Güneş kitabı ve çalışması hakkında konuşacak. “Göğe Kuşak Lazım” hakkında: LGBTİ hareketi, 80’lerin son çeyreğinde Türkiye […]

Akademi Buluşmaları’nın 5’incisi 18 Mart Cumartesi günü 13:00-15:00 saatleri arasında SPoD Ofis’te gerçekleşecek.  Ayda bir akademinin farklı alanlarından isimlerin sunum yaptığı, LGBTİ ve queer çalışmalarına ilişkin tartışmalar yürütülen buluşmanın beşincisinde, Sel Yayınları’ndan çıkan “Göğe Kuşak Lazım” kitabının yazarı Ahmet Güneş kitabı ve çalışması hakkında konuşacak.

“Göğe Kuşak Lazım” hakkında:

LGBTİ hareketi, 80’lerin son çeyreğinde Türkiye toplumsal hareketler tarihine dâhil olup dinamizmi, çok yönlü bakış açısı, dönüştürücü pratikleri ile mücadeleye damgasını vurdu. Göğe Kuşak Lazım, hareketin gelişimini, kolektifleşmesini ve faklı zeminlerde siyaset alanı yaratmasını; sürecin özneleriyle birebir görüşmeler yaparak dernekleşme, hukuki sorunlar, siyasi partiler, askerlik sorunu ve temsil gibi başlıklar üzerinden sözlü tarih geleneğine katkı sunacak şekilde ele alma çabasının ürünü ve yazılmakta olan bir tarihe tanıklık çağrısıdır. Gökkuşağının altında yaşam var!

Yazar Hakkında:

Ahmet Güneş 1988’de Mardin, Derik’te doğdu. Bir dönem muhabirlik yaptı. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları ve şiirleri yayınlandı. Politik nedenlerden dolayı bir dönem hapishanede kaldı. Göğe Kuşak Lazım kitabını ortaya koymasındaki en büyük etkeni kitabın yazma sürecinde tanıştığı ya da dolaylı olarak haberdar olduğu LGBTİ bireylerin yaşamakta olduğu fiziksel ve psikolojik şiddettir. Ayrıca cezaevlerindeki politik tutsakların 2012 yılında gerçekleştirdiği açlık grevini konu alan Devrimci Selam ve Saygılarımla adlı kitabı yayınlandı. Halen kitap çalışmalarına devam etmektedir.

SPoD Ofis Adres : Halaskargazi Caddesi Tayyareci Mehmet Ali Bey Sokak No:1/2 Şişli, İstanbul

Tel :  0212 292 48 02

Email :  info@spod.org.tr