Haydi imeceye! Kadın Eserleri Kütüphanesi karma müzayedelerine destek bekliyor

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı “Türkiye kadınlarının belleği olan, kadınlara özgü bu tek Kütüphane ve Bilgi Merkezinin maddi ve manevi desteğinize ihtiyacı var.” dedi ve karma müzayedeye destek çağrısında bulundu. Çağrı metni şöyle; Kadına karşı şiddetin, eğitimde, iş yerinde ve evde eşitsizliğin azalmadığı bir dünyada kadınların güçlü kurumsal yapılanmalara gereksinimi artmaktadır. Türkiye kadınlarının […]

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı “Türkiye kadınlarının belleği olan, kadınlara özgü bu tek Kütüphane ve Bilgi Merkezinin maddi ve manevi desteğinize ihtiyacı var.” dedi ve karma müzayedeye destek çağrısında bulundu.

Çağrı metni şöyle;

Kadına karşı şiddetin, eğitimde, iş yerinde ve evde eşitsizliğin azalmadığı bir dünyada kadınların güçlü kurumsal yapılanmalara gereksinimi artmaktadır. Türkiye kadınlarının belleği olan, kadınlara özgü bu tek Kütüphane ve Bilgi Merkezinin maddi ve manevi desteğinize ihtiyacı vardır.

25 yılı geride bırakan Vakfın kurucu ve destekçileri olarak bizler, Vakfımızın ileriye dönük adımlarını pekiştirmek istiyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ‘Kamu Yararına Vakıf’ sayılmanın ön koşullarından biri, Vakfın düzenli kira geliri olmasıdır. Kamu Yararına Vakıf olmak, bağışçılarımızın vergi muafiyetinden yararlanması anlamına da gelmektedir.

Daha güçlü bir kurumsal yapıya kavuşmak, kadınlara ait arşiv ve koleksiyonların niteliklerini zenginleştirmek, sayısını arttırmak, yeni yayın ve belgeler edinmek, tüm arşiv ve belgeleri sanal ortamda hizmete sunmak için bu imeceye gereksinimimiz vardır. Düzenli kira geliri sağlayabileceğimiz bir mülk edinme hedefiyle bu yıl içinde bir müzayede yapmayı öngördük. Başka yaratıcı adımlar konusunda sizi dinlemeye hazırız.

İnanıyoruz ki evinizde bu imeceye katacak bir ürün mutlaka vardır.

·         Değerli kitaplar (birinci baskılar, imzalı kitaplar), eski aile fotoğrafları, kartpostallar, belgeler, takılar, biblo, resim, heykel, çini, porselen, bakır, halı, antika elişi gibi her türlü ürünle bir KARMA MÜZAYEDE yapacağız.
·         Yaz sonuna dek derlediğimiz ürünlerle Ekim ya da Kasım 2017’de müzayedeyi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.
·         Lütfen bizi arayın, sorularınızı yanıtlayalım, birlikte değerlendirelim.

·         Kadir Has Caddesi no:8 Fener Haliç- 34220 İstanbul
·         Telefon: 0212 6218134/ 0212 5349450
·         E mail: kadineserleri@gmail.com;
·         Facebook: facebook.com/kekbmv
·         Twitter : https://twitter.com/KadinEserleri
·         Web: www.kadineserleri.org