İstanbul Kürt Enstitüsü için imza kampanyası başlatıldı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 31 Aralık’ta kapatılan İstanbul Kürt Enstitüsü’nün yeniden açılması için change.org’da bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya için Kürtçe ve Türkçe yayınlanan çağrıda Enstitü’nün kapatıldığı güne kadar Kûrdoloji çalışmalarına sunduğu katkılardan bahsediliyor. OHAL kapsamında yayınlanan KHK’lar sonucunda faaliyetleri durdurulan derneklerin sayısı 31 Aralık’taki KHK ile birlikte 1419’a ulaştı. İstanbul Kürt Enstitüsü de […]

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 31 Aralık’ta kapatılan İstanbul Kürt Enstitüsü’nün yeniden açılması için change.org’da bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya için Kürtçe ve Türkçe yayınlanan çağrıda Enstitü’nün kapatıldığı güne kadar Kûrdoloji çalışmalarına sunduğu katkılardan bahsediliyor.

OHAL kapsamında yayınlanan KHK’lar sonucunda faaliyetleri durdurulan derneklerin sayısı 31 Aralık’taki KHK ile birlikte 1419’a ulaştı. İstanbul Kürt Enstitüsü de 31 Aralık’ta kapatılan derneklerden biri. Kürtçenin çeşitli lehçelerinde dil eğitimi veren ve Kürt tarihi, sanatı, kültürü üzerine araştırmalar yürüten bir kurum olan Enstitü’nün kapatılmasına karşı change.org’da bir imza kampanyası başlatıldı. Kürtçe ve Türkçe yayınlanan kampanya çağrısında, Enstitü’nün kapatıldığı güne kadar yaptığı çalışmalar ve Kürt dili, kültürü, tarihi araştırmalarına sunduğu katkılar göz önünde bulundurularak kapatma kararının iptali talep ediliyor. Bugün itibariyle yaklaşık 700 kişinin imzacı olduğu kampanya devam ediyor.

Kampanya ile ilgili detaylı bilgi için change.org