‘Diyadin Çocukları İçin Adalet’ paneli

07 Haziran 2016
Uluslararası Af Örgütü, çalıştıkları fırında polis tarafından öldürülen Muhammet ve Orhan’la ilgili tüm gerçeklerin açığa çıkarılması için her türlü adımın atılması için dünya çapında başlatacağı “Diyadin Çocukları İçin Adalet” kampanyası kapsamında 10 Haziran Cuma günü Ankara’da bir panel düzenliyor. Ağrı Diyadinli 16 yaşındaki Muhammet Aydemir ve 19 yaşındaki Orhan Arslan yakın arkadaşlardı. Ailelerinin geçimlerine katkıda […]

Uluslararası Af Örgütü, çalıştıkları fırında polis tarafından öldürülen Muhammet ve Orhan’la ilgili tüm gerçeklerin açığa çıkarılması için her türlü adımın atılması için dünya çapında başlatacağı “Diyadin Çocukları İçin Adalet” kampanyası kapsamında 10 Haziran Cuma günü Ankara’da bir panel düzenliyor.

Ağrı Diyadinli 16 yaşındaki Muhammet Aydemir ve 19 yaşındaki Orhan Arslan yakın arkadaşlardı. Ailelerinin geçimlerine katkıda bulunmak için bir fırında çalışıyorlardı. 12 Ağustos 2015’de o gece çalışmak için gittikleri fırının odun deposunda polis tarafından vurularak öldürüldüler.

Uluslararası Af Örgütü, Muhammet ve Orhan’ın öldürülmeleriyle ilgili tüm gerçeklerin açığa çıkarılması için her türlü adımın atılması, cezai soruşturmanın derhal, bağımsız ve tarafsız bir şekilde gerçekleştirilmesi, tüm sorumluların adalet önüne çıkarılması ve cezasızlık yaşanmaması talebiyle dünya çapında başlatacağı “Diyadin Çocukları İçin Adalet” kampanyası kapsamında 10 Haziran Cuma günü Ankara’da bir panel düzenliyor.

“Diyadin Çocukları İçin Adalet” isteyen tüm kurumlar ve kişilerin davetli olduğu panelin konuşmacıları şöyle:

Ruhat Sena Akşener, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi

Mehmet Hanifi Aydemir, Muhammet Aydemir’in babası

Gökçer Tahincioğlu, Milliyet Gazetesi

Ezgi Koman, Gündem Çocuk

 diyadin2

Tarih: 10 Haziran 2016, Cuma

Saat: 18:00 – 20:00

Yer: Mimarlar Derneği 1927

Cinnah Cad. No: 19/3-4 Ankara

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

 

Etiketler