”Ankara’yı İnsan Odaklı Bir Kent Haline Dönüştüreceğiz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, sağlıklı, ekonomik, çevreci, erişilebilir, güvenli ve sürdürülebilir ulaşım hedefleri arasında yer alan “Bisiklet Yolu Projesi”  için ilk adım atıldı. 3,5 kilometrelik güzergahta gerçekleştirilecek 1. etap çalışmalarını yerinde inceleyen EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Ankara'yı otomobillerden alıp insan odaklı bir kent haline dönüştürmek istiyoruz. 53,6 kilometrelik bisiklet yolu güzergahını 1 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Toplam 9 etaptan oluşan Bisiklet Yolu Projesi’nin ilk ayağı olan 1. etap çalışmalarını Bisiklet Toplulukları ve vatandaşların da katılımıyla yerinde inceleyen EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, otomobillerin daha az, yaya ve bisikletlilerin daha çok olduğu bir kent hayali kurduklarını belirterek şöyle konuştu: “Ankara’da bir zihniyet değişikliğini, ulaşımda bir devrimi gerçekleştirmek istiyorduk. Ankara 1,6 milyon otomobilin olduğu bir kent haline geldi ve bu sürdürülebilir bir şey değil. Ankara’yı otomobillerden alıp insan odaklı bir kent haline dönüştürmek istiyoruz. Ankara yayaların, toplu ulaşımın ve bisikletlilerin olacak. Karbon salınımını mümkün olduğunca azaltmak istiyoruz.”

”Başkentimize 53,6 Kilometrelik Bisiklet Yolunu Kazandıracağız.”

Başkentte hava ve gürültü kirliliğinin önüne geçmeyi ve trafik yoğunluğunu azaltmayı amaçladıklarını söyleyen Alkaş, projede güzergahları belirlerken önemli kriterleri göz önünde bulundurduklarını söyledi. Bisiklet güzergahlarını belirlerken kent hareketliliğine, merkezi noktalara, eğime, topoğrafyaya,  karbon salınımının yoğun olabileceği noktalara ve seperatörlerle bu yolların ayrılmasını önemseyerek güvenliği de ön plana alan bir proje hazırladıklarının altını çizen Alkaş; ”1 yılın sonunda tüm güzergah etaplarını tamamlayarak başkentimize 53,6 kilometrelik bisiklet yolunu kazandıracağız.” dedi.

Çalışmalar Ağırlıklı Olarak Gece Saatlerinde Olacak

Bisiklet Yolu Projesinin çalışmaları sırasında vatandaşların herhangi bir rahatsızlık yaşamaması ve trafik sıkışıklığına neden olmamak amacıyla Büyükşehir ekipleri, ağırlıklı olarak 24.00-06.00 saatleri arasında çalışacak.

İki ay içinde tamamlanması planlanan 1. etap inşaat çalışmaları İnönü Bulvarı (Milli Kütüphane önü) Mareşal Fevzi Çakmak CaddesiMuammer Yaşar Bostancı Caddesi 68. Sokak, (Ankara Üniversitesi Dişçilik Fakültesi önü) güzergahında sürdürülecek.