Medya Okulu Bodrum’da

19 Nisan 2016
İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu; Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Ankara ve Mersin’in ardından Bodrum’a gidiyor. 30 Nisan’daki etkinliğe katılmak için web@kaosgl.org adresine mail atmak yeterli! Kaos GL Derneği’nin 2006 yılından beri sürdürdüğü Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında “İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu” Bodrum’a geliyor. Okul kapsamında 30 Nisan Cumartesi günü Bodrum Kadın Dayanışma Derneği […]

İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu; Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Ankara ve Mersin’in ardından Bodrum’a gidiyor. 30 Nisan’daki etkinliğe katılmak için web@kaosgl.org adresine mail atmak yeterli!

Kaos GL Derneği’nin 2006 yılından beri sürdürdüğü Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında “İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu” Bodrum’a geliyor.

Okul kapsamında 30 Nisan Cumartesi günü Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ev sahipliğinde derneğin terasında etkinlik yapılacak. Temel haber yazım teknikleri, ayrımcılığı haberleştirmenin yanı sıra insan hakları ihlallerinin izlenmesi ve raporlanması tartışılacak.

İnsan hakları savunucusu Murat Çekiç ve KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar’ın yürüteceği atölyelere katılım sınırı olduğundan web@kaosgl.org’a konu başlığına ‘Bodrum-İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu’ yazarak neden katılmak istendiğini anlatan kısa bir metin ile mail atılması gerekiyor.

Okul programı

İnsan Haklarının İzlenmesi için Medya Okulu-Bodrum, 30 Nisan Cumartesi

Yer: Bodrum Kadın Dayanışma Derneği

13.00-15.00: İnsan Hakları İhlallerinin İzlenmesi ve Raporlanması, Murat Çekiç

15.30-19.00: 5N1K 1 Lubunya uygulamalı haber yazım atölyesi, Yıldız Tar

Ayrımcılık ve insan hakları

Murat Çekiç, hem ayrımcılığın farklı boyutlarına odaklanacak hem de LGBT’lere yönelik işkencenin ve zalimane, insanlık dışı ve onur kırıcı muamelenin önlenmesi üzerine eğitim verecek. Çekiç’in değineceği başlıklardan bazıları şöyle:

*Bireylerin homofobik ve transfobik şiddetten korunması

*LGBT kişilere yönelik işkencenin ve zalimane, insanlık dışı ve onur kırıcı muamelenin önlenmesi

*Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığın yasaklanması

*İfade özgürlüğü, örgütlenme ve barışçıl toplanma haklarına saygı gösterilmesi

*LGBTİ’lerin sağlık, barınma, çalışma hakkı ve ayrımcılık

Haberimiz var!

Yıldız Tar, hem temel haber yazım tekniklerini anlatacak hem de insan hakları alanında haber yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekecek. Uygulamalı bölümde ise katılımcılarla birlikte çeşitli konu başlıkları üzerinden örnek haberler incelenecek. Atölyeye katılanlar kendi haberlerini yazma imkanı da bulacak.

‘Gökkuşağının hikayesini anlatma’ sloganıyla yola çıkan okula ilişkin derneğin çağrısı şöyle:

“Kaos GL Dergisi’nin 1994 yılında çıkmasıyla başlayan LGBTİ basın ve yayıncılık serüveni 2007 yılında KaosGL.org internet gazetesiyle yeni bir aşamaya geçti. Hayatın her alanı heteroseksizmin kuşatması altındayken, “Eşcinsellerin kurtuluşu heteroseksüelleri de özgürleştirecektir” diyen bir örgüt olarak herhangi bir alana duyarsız kalamayacağımızı biliyoruz. LGBTİ olmak görünmezlik duvarlarına hapsedildiği gibi her alanda yaşanan ayrımcılık da bu görünmezlik duvarının ardına atılıyor. Haklarımızı, yaşadığımız hak ihlallerini görünür kılmak, aynı zamanda bir medya örgütü olduğumuz bilinciyle haberciliğin hepimizin yapabileceği bir ‘hikaye anlatıcılığı’ olduğunu göstermek için 2016’da İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu’nu 9 şehirde yapacağız. Homofobi ve transfobi karşıtı herkesi birlikte yürümeye ve gökkuşağının hikayesini dilimiz döndüğünce anlattığımız serüvenimize ortak olmaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki hikayemizi bizler anlatmazsak kimse anlatmayacak.”

Kaynak: Kaos GL

 

*Bu etkinlik, Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu kapsamında İsveç Kalkınma Fonu (SİDA), Norveç Bü*yükelçiliği, Rainbow Solidarité ve Açık Toplum Vakfı destekleriyle gerçekleştirilmektedir.

Etiketler