Ankara’da ölenler anısına Bodrum’da akıllı orman

16 Mart 2016
Bodrum Orta Doğu Mezunlar Derneği (BODTÜM) üyeleri, Ankara Kızılay’daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri Berkay Baş ve Ozancan Akkuş anısına 230 fidan dikti. Fidanlar kurulacak akıllı sistemle sulanacak. Bodrum İlçesi’nde kurulan ve 50 üyesi olan BODTÜM üyeleri, geçtiğimiz haziran ayında Kızılağaç Mahallesi’nde yanarak kül olan 4 hektarlık ormanlık alandan […]

Bodrum Orta Doğu Mezunlar Derneği (BODTÜM) üyeleri, Ankara Kızılay’daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri Berkay Baş ve Ozancan Akkuş anısına 230 fidan dikti. Fidanlar kurulacak akıllı sistemle sulanacak.

Bodrum İlçesi’nde kurulan ve 50 üyesi olan BODTÜM üyeleri, geçtiğimiz haziran ayında Kızılağaç Mahallesi’nde yanarak kül olan 4 hektarlık ormanlık alandan 2 dönümlük araziye 230 mavi selvi fidanı dikerek anı ormanı haline getirdi. Bugün Bodrum Orman İşletme Şefliği memurlarının da katıldığı ve fidan dikimi konusunda bilgilendirme yaptığı uygulamanın ardından ODTÜ’lü mezunlar 2-3 yaşlarındaki fidanları toprakla buluşturdu.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Göktepe ile 45 üyenin katıldığı etkinlikte konuşan Dernek Başkan Yardımcısı, inşaat mühendisi Süha Sevük (71), “Buraya Bodrum’un ilk akıllı ormanını yapacağız. Diktiğimiz fidanlar kuracağımız su deposu ve yer altından döşenecek borularla sürekli sulanacak. Bu projeyi küçük bir alanda bugün başlatırken en az 10 hektarlık bir alan üzerinde çalışmamız devam ediyor” dedi.

Konuşmasına gözyaşları içerisinde güçlükle devam eden Sevük, “Bu ilk projenin heyecanını kamuoyuyla paylaşmaktan duyduğumuz mutluluk büyük bir acıyla da gölgelendi. Ankara’daki saldırıda hayatını kaybeden tüm insanlarımızın anısına bu fidanları dikiyor, her türlü terör eylemini ve bunlardan yarar umanları şiddetle kınıyor, lanetliyoruz” dedi.

Etiketler