Nefret suçları veri tabanı için sivil topluma çağrı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu (ODIHR) 2015 yılı için Nefret Suçları Veri Tabanı oluşturuyor ve sivil toplum dünyasının katkılarını bekliyor.   Her yıl Uluslararası Hoşgörü Günü olan 16 Kasım’da OSCE Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu nefret suçları raporunu yayınlıyor. ODIHR, 2015 yılı için hazırlanacak olan rapor için […]

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu (ODIHR) 2015 yılı için Nefret Suçları Veri Tabanı oluşturuyor ve sivil toplum dünyasının katkılarını bekliyor.

 

Her yıl Uluslararası Hoşgörü Günü olan 16 Kasım’da OSCE Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu nefret suçları raporunu yayınlıyor. ODIHR, 2015 yılı için hazırlanacak olan rapor için 20 Nisan 2016 tarihine kadar sivil toplum dünyasından gelecek olan ihbarları bekliyor.

Her yıl hazırlanan bu rapor AGİT’in 57 katılımcı Devletler’inde meydana gelen nefret suçları ve vakalarının ve bu suçlara karşı hükümetlerin ve sivil toplum dünyasının nasıl tepki verdiğine dair genel bir bakış sunuyor. Türkiye’nin de katılımcı devletler arasında bulunduğu AGİT, sivil toplum dünyası tarafından sağlanan bilgilerin de üye ülkeler tarafından sağlanan resmi veriler için tamamlayıcı nitelikte olduğunu ve raporlama açısından büyük önem arz ettiğini vurguluyor.

Eğer kurumunuz ya da topluluğunuz adına ODIHR’in 2015 yılı Nefret Suçları Veri Tabanı’na katkı sağlamak adına bilgi paylaşmak istiyorsanız, burada bulunan bilgi formundan destek alarak bildiriminizi hazırlayabilirsiniz.