Mülteci bebekler için adım adım bağış

22 Şubat 2016
‘Mülteci Bebekler için Adım Adım’ kampanyasında bağış süreci başladı. Runatolia Maratonu’nda mülteci bebeklere yardım amacıyla adım atacak olan Hayata Destek ekibi ve gönüllüleri bağışçılarını desteğe çağırıyor. BM verilerine göre Suriye’de savaşın fitili ateşlendiği 2011 yılından bu yana, 140 bin çocuk vatanlarından uzakta mülteci bir hayata gözlerini açtı. Bağımsız araştırma kurumları, bu sayının çok daha fazla […]

‘Mülteci Bebekler için Adım Adım’ kampanyasında bağış süreci başladı. Runatolia Maratonu’nda mülteci bebeklere yardım amacıyla adım atacak olan Hayata Destek ekibi ve gönüllüleri bağışçılarını desteğe çağırıyor.

BM verilerine göre Suriye’de savaşın fitili ateşlendiği 2011 yılından bu yana, 140 bin çocuk vatanlarından uzakta mülteci bir hayata gözlerini açtı. Bağımsız araştırma kurumları, bu sayının çok daha fazla olduğuna vurgu yapıyor ve ekliyor; son 5 yılda sadece Türkiye’de doğan mülteci bebek sayısı 150 ila 200 bin civarında. ‘Sürgünde’ dünyaya gelen bu bebekler için savaş mağduriyeti henüz anne karnındayken başlıyor.

Hayata Destek Derneği, bir çocuğun en savunmasız, bakıma muhtaç olduğu doğum anında ona yardım eli uzatabilmek için ikinci yardımseverlik koşusunu 6 Mart’ta, Antalya’da mülteci bebekler için yapacak. Üstelik bu defa gönüllü koşucular, yardımseverlik koşularını Türkiye’ye taşıyan sivil toplum platformu Adım Adım’ın resmi bir üyesi olarak parkura çıkacak.

BAĞIŞLAR GÜVENLİ WEB TABANINDAN

Runatolia Maratonu’nda mülteci bebekler için yardımseverlik koşusu yapacak olan koşucular, bugün itibariyle bağış toplamaya başladı. Bağışlar, Adım Adım Platformu’nun sağladığı güvenli web tabanı üzerinden toplanıyor. Hayata Destek koşucuları da bagis.adimadim.org/hayatadestek sayfasında oluşturdukları profillerden destekçilerine ulaşıyor.

‘Mülteciler için Adım Adım’ kampanyasında hedef, olabildiğince çok sayıda mülteci bebeğin doğumunun hemen ardından temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek. Kampanya kapsamında koşucuların topladığı bağışların her 200 TL’siyle yeni doğum yapmış ya da yapacak bir mülteci anneye, bebeğinin hijyen, giyim, bakım ihtiyaçlarını içeren bir bakım çantası ulaştırılacak. Yardımlar, Hayata Destek saha ekiplerinin yaptığı araştırmalar doğrultusunda belirlenen ihtiyaç sahibi mülteci ailelere dağıtılacak.

İyilik peşinde koşanlara katılmak için son tarih 28 Şubat. Mülteci bebekler için koşan koşuculara ise 18 Mart’a kadar bağış yaparak destek olmak mümkün.