Tüsev’den STK’lara sivil toplumun gelişimi için elverişli ortamın izlenmesi anketi

25 Aralık 2015
Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), Türkiye’deki uygulamasından sorumlu olduğu Sivil Toplumun Gelişimi için Elverişli Ortamın İzlenmesi Projesi kapsamında bir anket çalışması başlattı. STK’lara çağrısı şöyle: “Sivil toplum kuruluşları olarak sizlerin Türkiye’deki ortamı değerlendirmeniz ve uygulamalara dair deneyimlerinizi aktarmanız 2015 İzleme Matrisi Raporu’nu daha kapsamlı olarak hazırlamamıza yardımcı olacaktır.” STK’ların cevaplarıyla anlam kazanacak olan bu anket çalışması […]

Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), Türkiye’deki uygulamasından sorumlu olduğu Sivil Toplumun Gelişimi için Elverişli Ortamın İzlenmesi Projesi kapsamında bir anket çalışması başlattı. STK’lara çağrısı şöyle: “Sivil toplum kuruluşları olarak sizlerin Türkiye’deki ortamı değerlendirmeniz ve uygulamalara dair deneyimlerinizi aktarmanız 2015 İzleme Matrisi Raporu’nu daha kapsamlı olarak hazırlamamıza yardımcı olacaktır.”

STK’ların cevaplarıyla anlam kazanacak olan bu anket çalışması Türkiye’deki sivil toplumun gelişimi için elverişli ortamı:

(1) Özgürlüklerin Temel Hukuki Güvenceleri;

(2) STK’ların Mali Kapasitesi ve Sürdürülebilirliği

(3) Kamu – STK İlişkileri ana bölümleri altında belirlenen standart ve kriterlere ilişkin sorular doğrultusunda inceliyor.

Ankete verilen cevaplar Sivil Toplumun Gelişimi için Elverişli Ortamın İzlenmesi Projesi Türkiye 2015 Raporu için kullanılacak ve verilecek tüm bilgiler gizli tutulacak.

Sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’deki ortamı değerlendirmesi ve uygulamalara dair deneyimlerini aktarması, 2015 İzleme Matrisi Raporu’nun daha kapsamlı olarak hazırlanmasına yardımcı olacak.

Anket soruları, kuruluşla ilgili bilgiler ve yasal ortamla ilgili deneyim ve görüşleri aktaracak şekilde düzenlendiği için bu anketin kurum adına bir kişi tarafından doldurulması gerekiyor. Anketin tamamlanması ortalama 20 dakika sürüyor ve anket 8 Ocak Cuma günü saat 18:00’e kadar erişilebilir olacak.

Ankete ulaşmak için  tıklayınız.

Etiketler