STK, medya ve kamu kurumu buluşmaları

19 Eylül 2015
‘Sivil Toplum Diyaloğu’ çerçevesinde çeşitli kentlerde yapılan etkinlikler, 14-15 Ekim’de İzmir’de. Türkiye-AB ilişkilerinde ‘Sivil Toplum Diyaloğu’ çerçevesinde Türkiye’nin çeşitli kentlerinde sürdürülen etkinlikler, 14-15 Ekim tarihlerinde İzmir’de devam edecek. Program, Avrupa Birliği’nin katılım öncesi mali yardım aracı (IPA) kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse ediliyor. Programın teknik uygulamasından Avrupa Birliği Bakanlığı sorumlu. Toplumların […]

‘Sivil Toplum Diyaloğu’ çerçevesinde çeşitli kentlerde yapılan etkinlikler, 14-15 Ekim’de İzmir’de.

Türkiye-AB ilişkilerinde ‘Sivil Toplum Diyaloğu’ çerçevesinde Türkiye’nin çeşitli kentlerinde sürdürülen etkinlikler, 14-15 Ekim tarihlerinde İzmir’de devam edecek.

Program, Avrupa Birliği’nin katılım öncesi mali yardım aracı (IPA) kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse ediliyor. Programın teknik uygulamasından Avrupa Birliği Bakanlığı sorumlu. Toplumların birbirine yönelik algılarının iyileştirilmesi ve karşılıklı anlayışın artırılmasında etkin rol oynayan aktörleri bir araya getiren çalışma İzmir’den sonra kasım ayında da Eskişehir’de gerçekleşecek.

Program kapsamında; medya, sivil toplum kuruluşları ve katılım sürecinin birincil aktörleri olan kamu kurumları arasında sağlam bir iletişim ağı kurulmasını sağlamak üzere “Diyalog Seminerleri” düzenleniyor. 14- 15 Ekim’de İzmir’de, 11-12 Kasım’da ise Eskişehir’de düzenlenecek olan Diyalog Seminerlerinde alanında uzman sektör temsilcileri bir araya gelecekler.

 

İki gün süren seminerlerin ilk gününde alanında uzman aktörler katılımcılara deneyimlerini paylaşıyor. Bu oturumun ardından düzenlenen çalıştaylarla da katılımcılar, Türkiye-AB ilişkilerinde oynadıkları rol ve kamuoyunun sürece yönelik bilgilendirilmesi için yapılan çalışmaları değerlendirme fırsatı buluyor.

ÜÇ ANA HEDEF

Medya, sivil toplum ve kamu kurumu temsilcilerinin ortak katılımlarıyla düzenlenen seminerlerin üç ana hedefi bulunuyor:

  • Avrupa Birliği’yle ilgili konular hakkında aktörler arası iletişim ve diyaloğun güçlendirilmesi
  • Katılım sürecinde medyanın rolünün güçlendirilmesi
  • AB ile ilgili konularda  medya kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının kamu kurumlarıyla iletişim ve ilişkilerinin güçlendirilmesi

Seminerlerde Türkiye ve Avrupa’dan medya ve sivil toplumun önde gelen isimleri arasından belirlenen panelist ve uzmanlar deneyimlerini katılımcılara aktarıyor. Katılımcılar arasında verimli bir tartışma ve paylaşım sağlanarak kamuoyunun Türkiye-AB ilişkileri konusunda bilgilendirilmesinde etkili yöntemler, ipuçları ve yol haritası çıkarılıyor.

Diyalog Seminerleri’nin, AB normları ve değerlerinin önemiyle kamuoyunun bu konuda etkili bilgilendirilmesine yönelik bilgi ve deneyimlerini arttırmak isteyen medya, sivil toplum ve kamu kuruluşları temsilcilerinin AB alanında yürüttükleri çalışmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor. Seminerler daha önce Antalya, İstanbul, Gaziantep ve Samsun’da gerçekleşti.

Seminerlere katılmak ya da bilgi almak isteyenler www.siviltoplumdiyalogu.org sitesine göz atabilirler.