Katılımcı Çağrısı: Cultural Education Through Thetaer

CULTURAL EDUCATION THROUGH THETAER projesi, 21-28 Ekim 2018 tarihleri arasında Almanya’nın Hamburg şehrinde, gerçekleşecektir.

Proje, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’nden Prof. Dr. Kerem Karaboğa ve Dr. Nilgün Firidinoğlu danışmanlığında, Türkiye’den Kültür ve Tiyatro Araştırmaları Derneği – CULTHEATER ile Almanya’dan MUT! Theater/Interkulturell e.V. ortaklığında gerçekleşecektir. Projenin temel hedefi, tiyatro alanında eğitmenlik yapma adayı gençlerin, tiyatro faaliyetini, kültürel eğitim için işlevsel bir araç olarak kullanmalarının yollarını keşfetmelerini sağlamaktır. Proje boyunca gerçekleştirilecek olan düşünsel, bedensel atölyeler ve etkinliklerle katılımcılar kültürlerarası diyalogun nasıl geliştirilebileceği ve çok kültürlü toplum yapısının nasıl pekiştirilebileceği üzerine çalışacaklardır. Proje boyunca Almanca ve Türkçe tercüme olacaktır.

*Proje  Deutsch-Türkische Jugendbrücke // Gençlik Köprüsü Türkiye – Almanya kurumunun desteğiyle gerçekleştirilmektedir.

KATILIM KOŞULLARI

– 20-29 yaşları arasında ve TC vatandaşı olmak

– Üniversitelerin tiyatro bölümlerinden birinde okuyor olmak ya da bu bölümlerden mezun olmak

– Kültürel eğitim ve kültürlerarası öğrenme alanına ilgili olmak

– Seyahat tarihlerini kapsayacak vize ya da yeşil pasaport sahibi olmak

KARŞILANAN HARCAMALAR

Hamburg’a gidiş ve dönüş seyahat, Hamburg’da konaklama ve günlük yemek masrafları

– Atölye çalışması programı

– Proje kapsamında gerçekleşecek kültürel etkinlik masrafları

– Kişisel ihtiyaçlar için yapılacak harcamalar program imkanları kapsamında yer almamaktadır.

– Katılım ücreti talep edilmemektedir.

Başvuru formu için tıklayınız.

Başvuru formunu en geç 26 Eylül 2018 17.00’a kadar doldurmanızı rica ediyoruz. Sorularınız için info@culthetaer.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

CULTHEATER Hakkında

Kültür ve Tiyatro Araştırmaları Derneği (CULTHEATER) 2017 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Dernek çatısı altında kültür, sanat ve tiyatro çalışmaları yürütülmektedir. CULTHEATER’ın temel amacı kültürel alanda kapsayıcı araştırma projeleri yürüterek Türkiye’de sanatın herkes için ulaşılabilir olmasını sağlamak, düzenlenen atölyelerde, gençler ile beraber sanatsal üretim ve yaratım süreçleri örgütleyecek katılımcı modeller geliştirilmektedir. Dernek çalışmalarında odaklanılan temel hedef, yürütülen tiyatro çalışmasının kültürel eğitim alanında işlevsel bir model olarak ele alınması ve sivil toplum alanı ile kültürel alanı buluşturacak yaratıcı yöntemler ortaya çıkarılmasıdır.

Mut Theater Hakkında

MUT! Theater/Interkulturell e.V. bir tüzel kişiliği olan kamu yararına çalışan çok dilli bir gençlik tiyatrosudur. MUT Theater, semt belediyesi ve Hamburg kültür dairesi tarafından finanse edilmektedir. Her sene bir ya da iki defa uluslararası gençlik değişimi projelerini hayata geçirmektedir. Mut Theater’ın projelerine Alman ve göçmen kökenli gençler katılmaktadırlar. Bu nedenle projeler, iki dilli ve çok kültürlü bir konsepti içermektedir.

Kültür ve Tiyatro Araştırmaları Derneği: www.culthetaer.com

Mut Theater: www.muttheater.de

Gençlik Köprüsü Türkiye – Almanya: www.jugendbruecke.de