Sosyokrasi kampı

29 Mayıs 2017
Sosyokrasi* ilk olarak Hollada’da, çocukların ihtiyaçlarını gözeten bir alternatif okulda; daha sonra da çalışanların düşünce ve fikirlerini yönetim süreçlerine taşımayı isteyen bir mühendislik şirketinde uygulanmıştır. O zamandan bu yana sosyokrasi dünyanın dört bir yanında birçok şirket, STK, okul, alternatif topluluk tarafından başarıyla uygulanmaktadır. Shammi Nanda ile Sosyokrasi Eğitimi Sosyokrasi çalışması 20-23 Haziran tarihlerinde Shammi Nanda […]

Sosyokrasi* ilk olarak Hollada’da, çocukların ihtiyaçlarını gözeten bir alternatif okulda; daha sonra da çalışanların düşünce ve fikirlerini yönetim süreçlerine taşımayı isteyen bir mühendislik şirketinde uygulanmıştır. O zamandan bu yana sosyokrasi dünyanın dört bir yanında birçok şirket, STK, okul, alternatif topluluk tarafından başarıyla uygulanmaktadır.

Shammi Nanda ile Sosyokrasi Eğitimi

Sosyokrasi çalışması 20-23 Haziran tarihlerinde Shammi Nanda ve Lyla Arora tarafıdan Bodrum Dağbelen’deki Hayal Köyü’nde gerçekleştirilecektir. Eğitim dili İngilizce’dir ve seminer boyunca Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.

Shammi Nanda Kimdir?

Shammi Nanda

Shammi son 6 yıldır başta Hindistan olmak üzere dünyanın birçok yerinde Şiddetsiz İletişim konusunda çalışmaktadır. Topluluklar arasındaki hakiki ve barışçıl işbirliği arayışı Sosyokrasi ile tanışmasını ve zaman içinde şiddetsiz iletişim ile birlikte sosyokrasi eğitmenliği yapmasını sağlamıştır. Shammi’nin bu çalışmalarını  bloğunda görebilirsiniz:

Shammi ‘Ahimsagran’ isimli bir merkez kurmuş, burada sürdürülebilir ve uyumlu bir dünya vizyonuyla topluluklarla ve örgütlerle Lyla Arora çalışmaya devam etmektedir. Ahimsagran’da sosyokrasi, şiddetsiz iletişim, onarıcı adalet ve benzeri seminerler düzenlenmektedir. Ahimsagran hakkında detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.

Eğitimde konaklamalar 3 ve 4 kişilik ahşap ve kerpiç odalarda gerçekleştirilecektir. Kamp alanı ve etkinliğe dair bilgi ve görseller için tıklayınız. Kampa katılım ücreti 4 günlük seminer, konaklama ve yemek dahil kişi başı 1000 TL’dir. Dileyenler kamp dışında konaklayarak seminere kendi imkanlarıyla gidip gelmeyi tercih edebilirler. Katılım ücreti bu durumda da değişmeyecektir.Kontenjan 24 kişiliktir. Ön kayıt ücreti 500 TL olup 1 Haziran’dan sonra yapılan iptallerde ön kayıt ücreti geri ödenmez. Kayıt ve bilgi için hayalkoyu@gmail.com

*Sosyokrasi Nedir?

Dünyanın her yerinde topluluklar, sivil toplum örgütleri, şirketler ve siyasal partiler şunların arayışındalar:

* Kolektif karar alma süreçleri, ortak üretim ve ortak sorumluluk alma

* İş birliği içeren karar almanın efektif ve barışçıl yolları

* Topluluklar ve örgütlerin farklı bileşenleri arasında entegrasyon ve iletişim

* Ekip üyeleri arasında tam şeffaflığı sağlayacak güven ilişkisi ve bağlantı kurma

Sosyokrasi tüm bu hedeflere ulaşmayı kolaylaştıran bir sistem tasarımıdır. Sosyokrasinin dinamik yönetim prensipleri herkesin karar alma süreçlerine katılmasını sağlar; herkesin fikri eşit derecede değerlidir.