İzmir Müzisyenler Derneği Mülteci Çalışmaları

İzmir Müzisyenler Derneği olarak İzmir Basmane’deki Mülteci Çocuklar ve İzmirli Çocuklarla çeşitli çalışmaların yapıldığı ve mülteci dayanışmasının örüldüğü KAPILAR DAYANIŞMA EVİ’mizde çocuklarımızla buluştuk… Gülümseyebilmek halen en ihtiyacımız olan şey. Sevgiyi ve müziği paylaşarak…. Neşe Yavuz arkadaşımız İLKSES Gazetesindeki köşesinde Etkinliğimizi Haberleştirdi. Mülteci çocuklar doyasıya eğlendi İzmir Müzisyenler Derneği, Basmane’de yaşam mücadelesi veren mülteci çocuklara çeşitli […]

İzmir Müzisyenler Derneği olarak İzmir Basmane’deki Mülteci Çocuklar ve İzmirli Çocuklarla çeşitli çalışmaların yapıldığı ve mülteci dayanışmasının örüldüğü KAPILAR DAYANIŞMA EVİ’mizde çocuklarımızla buluştuk…

Gülümseyebilmek halen en ihtiyacımız olan şey. Sevgiyi ve müziği paylaşarak….
Neşe Yavuz arkadaşımız İLKSES Gazetesindeki köşesinde Etkinliğimizi Haberleştirdi.

imd haber

Mülteci çocuklar doyasıya eğlendi

İzmir Müzisyenler Derneği, Basmane’de yaşam mücadelesi veren mülteci çocuklara çeşitli etkinlikler düzenledi.
Basmane Kapılar’da yer alan Mülteci Dayanışma Evi’nde geçtiğimiz gün mülteci çocuklar için etkinlik düzenlendi. İzmir Müzisyenler Derneği’nin mülteci çocuklarla buluştuğu etkinliklerde çocuklarla birlikte Türkçe, Arapça ve Kürtçe şarkılar söylendi, enstrümanlar çalındı.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İzmir Müzisyenler Derneği (İMD) Başkanı Oktay Çaparoğlu bu etkinliklere devam edeceklerini belirterek, “Etkinliğe 50 civarı çocuk geldi. Türkçe, Kürtçe, Arapça şarkılar söyledik. Çocuklara enstrümanları tanıttık, çaldırdık. Santur keman, yan flüt, bağlama, gitar ve ritim aletleri götürdük. Arapça çocuk şarkıları söyledik. İzmirli ve mülteci çocuklarla birlikte gerçekleşti etkinlik” ifadelerini kullandı.

ÇOCUK KOROSU KURULACAK

Çaparoğlu bir çocuk korosu kurmayı hedeflediklerini söyleyerek, “IMD olarak bu etkinlikleri sürekli hale getirme ve orada bir Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılarla repertuar oluşturarak çocuk korosu kurma niyeti taşıyoruz. Amacımız birlikte yaşama dair, aynı kentin aynı sokaklarını paylaşan çocukların göçmeni ve yerlisi ile savaş karşıtı bir duyarlılığı da geliştirerek, beraber müziğin dilinden barış ve kardeşliğin sesini yükseltmek. Etkinlikte çocuklarla oldukça güzel bir üç saat geçirdik. Müzik eşliğinde halaylar çektik, oyunlar oynadık. Ritim çalıştık. Enstrümanlara dokunmak tanımaya çalışmak çocuklar için oldukça keyifli idi” dedi.

imd

HERKES DAVETLİ

Amaçlarının çocuklarla beraber gönüllülerin de güzel bir zaman geçirmesine zemin sağlamak olduğunu ifade eden Çaparoğlu, “İzmir Müzisyenler Derneği olarak amacımız dayanışma evinde faaliyet gösteren gönüllülerin de çocuklarla birlikte güzel bir zaman geçirmesini sağlamaktı.
Hep aktivite yapılan durumdan biraz da izleyici olup çocuklarla beraber eğlendikleri bir ortam yaratmak istedik. Buna devam edeceğiz. Katkı sunmak isteyen müzisyen arkadaşları ve duyarlı insanları da bekliyoruz. Herkesin katabileceği güzellikler var hayata. Yeter ki azıcık cesaret edelim” şeklinde konuştu.
Çaparoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
“Gülümseyen, sevgi dolu, barış dolu zamanlarda müziğin güzelliği ile el ele tutuşup hayatı yeniden anlamlandırmaya ihtiyacımız var. Bunun da en güzel en etkili yolu bizleri birleştiren müzik.”

HER ÇOCUĞUN DÜŞÜDÜR BARIŞ

İzmir Müzisyenler Derneği ayrıca “Her çocuğun düşüdür barış” sloganıyla bir kardeşlik köprüsü projesine de imza attı. Ülkemizin doğusunda yaşanan çatışma ortamında kalan çocuklar için yaşamı yeniden örmek isteyen gönüllüler bu kampanya ile oradaki çocuklara ihtiyaçları olan şeyleri götürecek.
İMD proje ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “1.5 yıl önce ‘Oyuncak Köprüsü’ adlı bir kampanya ile kamplarda yaşayan çocukları hedef kitle seçerek 20’den fazla kurumda oyuncak yapım atölyeleri düzenlemiştik. Yüzlerce insanla oyuncak yapmış, 10 bin oyuncak toplayıp Suruç’a götürmüştük.
Şimdi tıpkı Oyuncak Köprüsü sürecinde olduğu gibi yine oyuncak yapım atölyeleri olmak üzere birçok atölye çalışması yürüteceğiz. Müzik aletleri, kırtasiye malzemeleri, kitaplar ve oyuncak toplayacağız. Vicdan sahibi herkesi çocuklarımızın karşılaştığı sosyal-fiziksel ve psikolojik travmalara karşı duyarlılık geliştirmeye, umudun, barışın ve kardeşliğin sesini yükseltmek üzere ‘Kardeşlik Köprüsü’ kampanyasını sahiplenmeye çağırıyoruz.
Bu bölgedeki çocukların oyuncak, kitap, ayakkabı gibi şeylerden daha çok ‘sevgiye’ ihtiyacı var. Buraya batının sevgisini ulaştıralım.”

 

Etiketler