“Yeni Bir İnsan Hakları Hareketine Doğru: Küresel İnsan Hakları Krizi Karşısında Ne Yapmalı?”

Türkiye İnsan Hakları Vakfı 3 – 7 Ekim 2020 tarihlerinde “Yeni Bir İnsan Hakları Hareketine Doğru: Küresel İnsan Hakları Krizi Karşısında Ne Yapmalı?” konulu uluslararası sempozyum düzenliyor. Sempozyum insan hakları alanında mevcut durumu ortaya koymayı ve yeni stratejiler geliştirmeyi hedefliyor.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), “günümüzün otoriterleşen, olağanüstü hâl ya da en azından olağandışı güvenlik tedbirleriyle yol alan, sağ-popülizmin milliyetçi-muhafazakâr eğilimleriyle çizilen ve en nihayetinde sivil alanı kapatan siyasal evreninde” insan haklarının, nasıl bir işleve sahip olduğu sorusu tartışmak amacıyla 5 gün sürecek olan uluslararası bir sempozyumu organize ediyor. TİHV, asıl olarak insan hakları aktörleri için yeni stratejiler ve modellerin geliştirilmesi amacıyla mevcut durumu tartışmayı hedefliyor.

Sempozyumun bir diğer amacı ise insan hakları gündeminde aciliyet teşkil eden ve alarm veren meseleler için hak savunucularının, akademisyenlerin, sivil toplum gönüllüleri ve en genelde sivil toplum bileşenlerinin bir araya gelebileceği bir ortak düşünme alanı oluşturmak.

Beş gün sürecek olan sempozyuma ilişkin ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sempozyuma buradan kayıt yaptırabilirsiniz.