Yerel Psikososyal Uzmanlar için PM+ Eğitimi

14 Ağustos 2023
Afet Psikolojisi Platformu, 'Yerel Psikososyal Uzmanlar için PM+ (Problem Management Plus/Sorun Yönetimi ve Fazlası) Eğitimi' gerçekleştiriyor. Afet Psikolojisi Platformu ve Türk Japon Vakıf iş birliğiyle gerçekleştirilecek bu eğitime bölgede çalışan yerel uzmanlar başvurabilirler.
Afet Psikolojisi Platformu, Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat depremi sonrasında bölgede yaşayan ve çalışan yerel uzmanları desteklemek üzere kuruldu. Ekip, o zamandan bu zamana alanında uzman akademisyenlerin liderliğinde ve desteğiyle çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere eğitimler ve etkinlikler gerçekleştiriyor.
Eğitim, ‘Yerel Psikososyal Uzmanların Afet ve Psikolojik Müdahale Kapasitesinin Geliştirilmesi Programı’ altında ‘Dünya Sağlık Örgütü Sorun Yönetimi ve Fazlası Eğitimi’ 23-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında Malatya ilinde gerçekleştirilecek.

Başvuru formu 19 Ağustos Cumartesi günü 23:59 saatine kadar açıktır. Eğitime davet edilecek uzmanlara 21 Ağustos Pazartesi günü davetiye e-postası gönderilecektir.

PM+ Dünya Sağlık Örgütü tarafından geliştirilen ve zorluklara maruz kalan topluluklarda sıkıntı yaşayan yetişkinler için psikolojik bir müdahaledir.

Eğitime ücretsiz katılım için ön kayıt gerçekleştirmek isteyen kişilerin bu formu doldurması gerekmektedir. Ulaşım, konaklama ve yemek organizasyon tarafından karşılanacaktır.

Not: Başvuru deprem bölgesinde çalışan yerel psikososyal uzmanlar içindir.