VAHA II: Kriz Dönemlerinde Kültür Aracılığıyla Ortak Zemin

Anadolu Kültür ve zusa ortak girişimi olan VAHA programının Eylül 2023 - Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ikinci dönemine katılım için başvurular açıldı!

VAHA, Türkiye, Avrupa ve komşu ülkelerdeki kentlerde çalışmalarıyla kamusal tartışma ve diyalog alanları açan bağımsız kültür ve sanat mekânlarını desteklemek için geliştirilmiş bir program. Zorlu ve baskıcı koşullar altında kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle kamusal alanlar yaratan inisiyatifleri bir araya getirerek, karşılaşma alanlarını ve eleştirel düşünceyi çoğaltıyor ve ulusötesi dayanışmayı destekliyor.

Programın ikinci döneminde de yerel kültürel programlama aktivitelerini desteklemek amacıyla, Türkiye’de kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren ortaklarla geliştirilecek başvurular bekleniyor. Programın ilerleyen aşamalarında ulusötesi iş birliklerini oluşturmak için, Türkiye dışına yapılacak ikinci bir açık çağrıyla yeni ortaklar davet edilecek.

VAHA programı ve başvuru şartları hakkında detaylı bilgi için program web sitesindeki çağrı metnine bakabilirsiniz. Başvurular için son tarih 3 Eylül 2023.

VAHA, Anadolu Kültür ve zusa ortak girişimi olup, Stiftung Mercator ve European Cultural Foundation tarafından finanse edilmektedir. VAHA konsorsiyumu, iac Berlin ile işbirliği içindedir.