Geleceği Keşfedenler Programı Biyoteknoloji Modülü Başlıyor

Bilim Virüsü, Abdi İbrahim ile birlikte hayata geçirdikleri 'Geleceği Keşfedenler' programının son modülü olan 'Biyoteknoloji' başvurularını açtı.
  • Evrimsel süreçleri anlamak, genetik araştırmaların gelişimine katkı sağlamak ve bu sayede modern biyoteknolojinin temelini oluşturmak seni heyecanlandırır mıydı? 
  • Yarattığın bilimsel etkiyi geleceğe miras bırakmak ister miydin?
  • Çalışmalarının ve keşiflerinin ilham yaratması sence nasıl bir duygudur? 

“Genetik biliminin babası” olarak kabul edilen Frederick Sanger, DNA ve protein dizileme çalışmaları sayesinde genetik ve moleküler biyoloji alanında büyük etki yaratarak günümüzde hâlâ yaygın olarak kullanılmaya devam eden ilk DNA dizileme tekniğini geliştirdi. Modern biyoteknolojinin temelini oluşturan Sanger, Nobel Kimya Ödülü’nü iki kez almaya hak kazanan yalnızca dört bilim insanından biri oldu. Sanger, “Geleceği Keşfedenler”den biriydi. 

Siz de Bilim Virüsü’nün Sanger’ın araştırmacı ruhundan ilham alarak hazırladığı “Biyoteknoloji” modülünü keşfetmek isterseniz buradan başvuruda bulunabilirsiniz.

Son başvuru tarihi: 12 Temmuz 2023, 23.59’dur. 

Biyoteknoloji Modülünde Sizi Neler Bekliyor? 
  • Dayanıklılık ve Biyoteknoloji
  • Biyomimikri ve Bilimsel Düşünce
  • Biyolojiden Medeniyete
  • Yeni Nesil Teknoloji
  • Biyoloji ve Teknoloji: Biyoteknoloji

“Biyoteknoloji” modülüne katılarak yeni yetkinlikler ve öğrenme deneyimleri kazanabilir, “Dayanıklılık ve Biyoteknoloji” atölyesi ile olumsuz durumlarla başa çıkma yöntemlerini öğrenebilirsiniz. 

Her modülün sonunda biyoteknoloji alanında uzman kişilerin vereceği webinar ile güçlenerek, biyoteknolojide kariyer yolculuklarını dinleme imkânı kazanacaksınız. 

Aynı zamanda “Geleceği Keşfedenler” topluluğunun bir parçası olarak “Dijital İçerik Atölyesi”ne katılıp kendi dijital içeriklerinizi üretecek ve “Geleceği Keşfedenler Kütüphanesi”ni oluşturacaksınız. 

Eğitimler haftada bir, online şekilde gerçekleşecektir.