AÇEV, Baba Destek Programı için Gönüllü Eğitimcilerini Arıyor!

1996 yılından bu yana çocukların gelişimini desteklemek için baba eğitimleri düzenleyen Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), 13 hafta sürecek yeni destek programı için gönüllü eğitimcileri arıyor.

3-11 yaşları arasında çocukları olan babalara yönelik 13 hafta devam eden program haftanın bir günü, akşam saatlerinde uygulanıyor. Program iki haftalık eğitici eğitimini tamamlamış gönüllü eğitimciler aracılığı ile uygulanıyor. Bu eğitim, eğitimcinin kişisel gelişimine, çocuğuyla iletişimine katkı sağlasa da eğitimcinin gönüllülük motivasyonunun, çocuklara destek olmak için babalarla çalışmak olması bekleniyor.

Gönüllü eğitimci adaylarında aranan özellikler:

  • Tercihen üniversitelerin öğretmenlik, psikolojik danışmanlık, psikoloji, sosyal hizmet gibi bölümlerinden mezun, farklı bölümlerden ise yetişkin eğitimi deneyimi olması
  • Yetişkin eğitimi, çocuk gelişimi, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konu alanlarında çalışması olması veya bu konularda çalışmak istemesi
  • Akşam saatlerinde grup açmasına engel bir durumu olmaması
  • Çalıştığı kurumda veya babaların yoğun olduğu bölgelerde program yürütebilmesi
  • Aşağıdaki illerden birisinde veya ilçelerinde ikamet etmesi
  • Erkek

Eğitimci alınması planlanan iller: Bu eğitimin toplam kontenjanı 100 kişi olarak belirlendi.

Eğitici eğitimi tarihi: Ağustos ayının son iki haftası içerisinde yapılacak. Kesin tarih ilerleyen süreçte başvuran adaylarla paylaşılacaktır.

Başvuru süreci: Başvurularınızı 21 Nisan 2023 Cuma günü akşamına kadar buradaki link üzerinden yapabilirsiniz.

Detaylar için buraya tıklayınız.