STGM Katılım Hakkı Eğitimi için Adana’ya Geliyor

Sivil toplum örgütlerinin kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi için çeşitli çalışmalar yürüten Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Örgütlenme Özgürlüğünün İzlenmesi Projesi kapsamında STÖ’lerin savunuculuk ve katılım kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefiyle Katılım Hakkı eğitimi için Adana’ya geliyor. 

16-17-18 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan eğitimde; ulusal ve uluslararası mevzuatta örgütlenme özgürlüğü, savunuculuk, katılımcı yöntemler ve katılım, yasa hazırlama süreçlerine STÖ katılımı, yerel katılım mekanizmaları ve merkezi idareye katılım mekanizmaları ele alınacak.

Eğitime Adana, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Kilis, Nevşehir, Niğde, Mersin ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren STÖ’ler başvuru yapabilecek. Eğitime Adana dışından katılacakların konaklama ve ulaşım masrafları STGM tarafından karşılanacak.

Başvuru Kriterleri
  • Eğitime sadece Adana, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Kilis, Nevşehir, Niğde, Mersin ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren STÖ’ler başvurabilir. 
  • Eğitim programı, yerel ve ulusal düzeyde savunuculuk aktiviteleri ve  kampanyaları yürüten ya da bu faaliyetleri çalışma takvimine dahil etmiş hak temelli* STÖ’lere yöneliktir.
  • Eğitime her bir örgütü temsilen 2 kişinin başvurması zorunludur. STÖ adına tek kişi başvuruları kabul edilmeyecektir. Eğitimlere katılacak iki kişinin her iki eğitimin tamamına katılması zorunludur.
  • Eğitime başvuracak her iki STÖ temsilcisinin başvuru formunu birlikte doldurması zorunludur. Değerlendirme sonrasında istisnai durumlar dışında katılımcı değişikliği kabul edilmeyecektir.
  • Eğitime başvuracak STÖ temsilcilerinden en az birinin cinsiyet kimliğinin kadın olması tercih sebebidir. 
  • Katılım, izleme ve değerlendirmeyle ilgili gündem oluşturma deneyimine sahip olmak veya karar verme süreçlerine dahil olma/kamu politikalarını etkileme planı artı puan olarak değerlendirilecektir. 
  • STOK Öğrenim Platformunda “Herkese Lazım Dersler” bölümündeki derslerin bitirilmiş olması tercih sebebidir. STOK Öğrenim Platformuna buradan kaydolabilirsiniz.
Başvuru Takvimi 

Eğitime katılmak isteyen STÖ’lerin 27 Ocak 2023 Cuma saat 17.00’ye kadar başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Başvurusu kabul edilen STÖ temsilcileri 1 Şubat 2023 Çarşamba günü e-posta ile bilgilendirilecektir. 

Eğitime başvurmak için tıklayınız. 

Eğitim değerlendirme süreçleri ve detaylı bilgi için tıklayınız. 

*Hak temelli yaklaşım, bireyleri hak sahibi özneler olarak tanımlarken, devlet kurumlarını ve giderek artan oranda özel sektörü yükümlülük sahipleri olarak belirler. Dayanağını insan hakları ilkeleri ve standartlarından alan hak temelli yaklaşım, bireyleri haklarını talep edebilmeleri ve savunmaları için, kurumların ise haklarla bağlantılı yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için kapasitelerinin geliştirilmesini hedefler.