Sivil Toplum Zirvesi Başlıyor

02 Aralık 2022
Sivil Toplum Akademisi (STA) tarafından düzenlenen Sivil Toplum Zirvesi, bu yıl 'Dayanıklı Sivil Toplum' gündemiyle 11 Şubat'ta Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Zirve’nin faaliyetlerinden biri olan Sivil Toplum Ödülleri, sivil toplum alanında yenilikçi ve özgün çalışma gerçekleştiren kişi ve kurumları teşvik etmek için veriliyor. Ödüller; sivil toplum çalışmalarında özgün, etki alanı yüksek ve sürdürülebilir çalışmaların ortaya konmasını ve alandaki yeni ve nitelikli çalışmaların teşvik edilmesini amaçlıyor.

Gönüllülük Ödülü

Gönüllülük Ödülü ile sivil toplumda gönüllüğü teşvik etmek, toplumda etki alanı yüksek ve toplumsal fayda oluşturan çalışmalara dikkat çekmek hedeflenmiştir. Gönüllülük Ödülü, sadece şahıslara verilmektedir.

Öne Çıkan Faaliyet Ödülü

Öne Çıkan Faaliyet Ödülü ile sivil toplum kuruluşlarının belirlediği bir toplumsal olay ya da durum karşısında süreci tanımlayarak yaratıcı çözüm getirmesi ve etki alanını genişletecek işbirliği temelli çalışmalar ortaya koyması hedeflenmiştir. Öne Çıkan Faaliyet Ödülü, kurumlara verilmektedir.

Yenilikçi STK Ödülü

Yenilikçi STK Ödülü ile çalışma alanında farklı uygulamalar sergileyen, bu anlamda istisnai katkılar sağlayan proje ve faaliyetler gerçekleştiren STK’lar hem çalışmalarının tanınırlığı hem de örneklik göstermesi adına ödüllendirilecektir. Yenilikçi STK Ödülü, kurumlara verilmektedir.

Ödül yönergesine buradan ulaşabilirsiniz.

Jüri heyeti ve başvuru detayları için tıklayınız.