STOK Herkese Lazım Dersler Eğitim Serisi Başlıyor

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Sivil Toplum Kapasite Güçlendirme Merkezi Projesi kapsamında STOK Herkese Lazım Dersler’in yüz yüze eğitim programına yeniden başlıyor.

Kasım 2022 – Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan STOK Herkese Lazım Dersler eğitim programı aşağıdaki başlıklarla gerçekleşecek.

STOK Herkese Lazım Dersler eğitimlerinde; 

  • Sivil topluma ilişkin temel kavramlar, yaklaşımlar ve tartışmalar tarihsel süreç içerisinde tanımlanacak, kendinizi sivil toplum ekosistemi içerisinde konumlandıracaksınız.
  • Ana akımlaştırma kavramını hak temelli yaklaşımla ele alacak, kapsayıcı bir bakış açısını yerleştirmenin önemini kavrayacaksınız.
  • İletişim becerilerinize odaklanacak, katılım ve savunuculuk faaliyetlerini iletişim temelinde tanımlayacaksınız.
  • Örgütsel tasarım ve örgütsel kapasite kavramlarını pekiştirecek, örgüt yönetiminin olmazsa olmazlarını öğreneceksiniz.
Nasıl Başvuru Yapabilirsiniz?

Ankara’da, 4 aylık bir süreci kapsayan bu eğitim programının tek bir başvuru formu var. Bu tek başvuru ile yukarıda tarihleri belirtilen 4 derse birden başvurmuş olacaksınız.

Eğitim programına katılmak istiyorsanız önce STOK Öğrenme Platformu’na kaydolmalısınız. Sisteme kaydolduktan sonra adımları takip ederek başvuru yapabilirsiniz.

Son başvuru: 13 Kasım 2022 Pazar saat 23:59. 

Başvurunuzu yaptığınız sırada STOK Öğrenme Platformu’ndaki çevrim içi içerikleri bitirmiş olmanız size öncelik sağlayacaktır.

Kasım 2022 – Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenecek ve toplamda 12 gün sürecek eğitim programında her bir başlığa 3 gün ayırmanız gerekiyor. Eğitime kabul edilen STÖ temsilcilerinin ise bütün eğitime katılımı bekleniyor.

Ankara dışından gelen katılımcıların konaklama ve yol masrafları STGM tarafından karşılanacaktır.

Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.