Sığınak Modelleme Projesi LGBTİ+ Görüşmeleri

SPoD ekibi yürüttükleri Türkiye'de Barınma Hizmetlerinin İyileştirilmesi: Sığınak Modelleme Projesi dahilinde yapacakları buluşmalarda barınma sorunu yaşayan LGBTİ+’ların deneyim, ihtiyaç ve önerilerini birlikte konuşmak üzere bir odak grup toplantısı düzenliyor.

LGBTİ+’ların sistematik bir ötekileştirilmeye maruz bırakıldığını, bu nedenle en temel haklarından bile ihlal edildiğini deneyimleyen SPoD, pandemiyle birlikte gelir adaletsizliği ve barınma sorununun LGBTİ+’lar için her zamankinden daha da aciliyetli bir soruna evrildiğini gördü. Buradan hareketle, LGBTİ+’ların maruz bırakıldıkları şiddet nedeniyle karşılaştıkları barınma sorununa yönelik bir sığınak modeli oluşturmayı hedeflediler.

Yapılacak odak grup toplantılarında yaşanılan sıcak ya da sistematik şiddet nedeniyle barınma sorunu yaşayan LGBTİ+’ların deneyim ve önerileri dinlenecek.

Bu çalışmaya dahil olmak ve deneyimlerinizi paylaşmak istiyorsanız formu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Odak grup toplantısı 16 kişi kontenjanı vardır. Başvurunuz ulaştığında öngörüşmeye davet edileceksiniz.

Başvuru formu için tıklayınız.

Sorularınız ve detaylı bilgi için nazli@spod.org.tr adresine yazabilirsiniz.

Etiketler