Flora İstanbul Haritası Keşfedilmeyi Bekliyor

Şehir Dedektifi İnisiyatifi, AB Sivil Düşün programı desteğiyle İstanbul'un biyolojik çeşitliliğini ortaya koyan 'Flora İstanbul Haritası' adlı bir yayın hazırladı.

Şehir Dedektifi’nin AB Sivil Düşün desteğiyle hazırladığı İstanbul’un biyoçeşitliliğini araştırarak diğer canlılarla birlikte yaşamanın olanaklarını ortaya koymayı hedefleyen Flora İstanbul projesinin haritası hazırlandı. Haritada İstanbul’un su havzalarını, ormanlarını, korularını türleriyle birlikte yerleştirilen rotalar, biyoçeşitlilik sözlüğü, oyun önerileri ve çıkartmalar yer alıyor.

Flora İstanbul Haritası’nı Gözde Eyce çizdi, grafik tasarımını Informal Project yaptı, yayın tasarım ve içeriğini Gizem Kıygı hazırladı, rota ve tür araştırmalarını Müge Yaylacık, Dilara Karaman, Merve Tokmak ve İrem Duygu Tiryaki yürüttü.

Ayrıca, Flora İstanbul projesi kapsamında doğa ve kent ilişkisini yeniden ele alan bir dizi kamusal söyleşide, farklı temalarda alanında uzman konukların katılımıyla gerçekleşen söyleşileri de YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Flora İstanbul Haritası Talebi

Flora İstanbul Haritası’nın sınırlı sayıdaki ilk baskısının doğa ve oyun hakkından mahrum kalan çocuklara ulaşması amaçlanıyor. Bu nedenle çocuk hakları alanında çalışan sivil toplum örgütleri, buradan başvuru formunu doldurarak Flora İstanbul Haritası talep edebilir.