‘Üniversitenin Sesi’ Haber Portalı Açılıyor

Sivil Alan Araştırmaları Derneği, Türkiye’de üniversite öğrencilerin sesini duyurmak için 'Üniversitenin Sesi' adlı öğrenci haber portalını kuruyor. Portalda öğrenciler insan hakları temelli yazılar ve haberler üretecek; güncel haber akışı sağlayan öğrenci hesaplarıyla da dayanışma içinde olacaklar.

Sivil Alan Araştırmaları Derneği, öğrencilerin haber yapma becerilerini artırmak, daimi haber akışı ile beraber bir arşiv oluşturmak ve insan hakları temelli haber üretimine dair çeşitli atölyelerle desteklenecek sürdürülebilir çalışmalar yapmak amacıyla Üniversitenin Sesi Haber Portalı kurdu.

Hedefi; ihlallerin öznesi olan öğrencilerin seslerini duyurabilecekleri, kampüslerde neler olup bittiğine dair kamuoyunu bilgilendirebilecekleri ve aynı zamanda deneyimli gazetecilerin de bu alanda bilgi ve becerileri geliştirmek isteyen öğrencilere atölyeler vererek aktarım yapabileceği sürdürülebilir bir platform oluşturmak.

Bu bağlamda kurulan haber portalının ana öznesini, Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan üniversitelerdeki öğrenci kulüplerinden ve topluluklarından öğrenciler oluşturacak. Derneğin ve gazeteci danışmanının rehberliğinde; haberlerin içeriğine ve yazıların konularına her ay farklı ilden bir öğrenci kulübü veya topluluğu karar vererek içerik üretecek.

Portalda öğrenciler insan hakları temelli yazılar ve haberler üretirken, güncel haber akışı sağlayan öğrenci hesaplarıyla da dayanışma içinde olacaklar. Öğrenci kulüplerinin katılacağı atölyeler hak temelli çalışan gazeteciler tarafından verilecek.

Atölyelerin içeriğini haber düzenlemesi, hak temelli haber yazımı, veri koruma ve araştırma becerileri, çevrimiçi haber için video içeriği oluşturma, toplumsal cinsiyete duyarlı gazetecilik ve son olarak haber doğrulama oluşturuyor.

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.