Yaşlı Kadınlar Dijital Yetkinlik Eğitimleri Alıyor

Senex Yaşlanma Çalışmaları Derneği, yoksul, engelli ve tek başına yaşayan yaşlı kadınlar için ´Dijital Yetkinlik Eğitimleri´ düzenliyor. Bu sayede, yaşlı kadınların interneti kullanmayı öğrenmesi ve yerel yönetimlerin sunduğu hizmetlere kendileri erişmesi hedefleniyor.

Antalya cityLAB koordinasyonunda Senex Dernek ve Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin iş birliği ile düzenlenen Dijital Yetkinlik Eğitimleri; yaşlı kadınlara yönelik yaş ayrımcılığı sorununa kalıcı çözümler üretmek, yaşlı kadınların dijital hizmetlere erişiminin önündeki eşitsizlikleri ortadan kaldırmak ve dijital okuryazarlık, dijital güvenlik başlıklarında yaşlı kadınlara yetkinlik kazandırmak amacıyla geliştirildi.

Antalya cityLAB koordinasyonuyla Senex Dernek tarafından verilecek Dijital Yetkinlik Eğitimleri, Muratpaşa Belediyesi Çifte Kuyular Yaşlı Evi’nde gerçekleştirilecek ve 7  hafta sürecek.

TÜİK verilerine göre yaşlı kadınların internet kullanımı ve yaşlı erkeklere göre dijital sermayeleri düşük. Dijital Yetkinlik Eğitimi düzenleyicileri bu veriler doğrultusunda hareket ederek eğitimlerin hedef kitlesini yaşlı kadınlar olarak belirledi.

Yaşlı kadınların arasından da eğitimlere özellikle tek başına yaşayan, yetim yaşlılar ve engelli olan yaşlıların katılımı hedefleniyor. Dijital Yetkinlik Eğitimlerini geliştiren Senex Dernek Başkanı Özgür Arun, yaşlı kadınların yaşadıkları eşitsizliklere yönelik kalıcı çalışmalar üretmeyi önemsediklerini ve bu eşitsizlikleri önlemeye yönelik Senex Derneğin önemli çalışmaları bulunduğunu vurguladı. Arun, Dijital Yetkinlik Eğitimleri’nin de bu çalışmalardan biri olduğunu söyledi.

Senex Dernek ve projenin ortağı olan Muratpaşa Belediyesi’nin networkü aracılığı ile yaşlı kadınlara erişeceklerini ve eğitime katılımlarını sağlayabileceklerini ifade eden Arun, eğitimler sayesinde yaşlı kadınların sadece internet kullanımını değil, yerel yönetimler tarafından sunulan hizmetleri dahi izleyebilmeyi, ihtiyaç ve beklentilerini yerel yönetimlere aktarabilmeyi öğreneceklerini ifade etti. Ayrıca eğitimlerin, Covid-19 salgını gibi kriz dönemlerinde yaşlı kadınların nitelikli bilgiye erişebilmelerini sağlayacağını belirtti.