Kadınlar için Çatışma Dönüşümü ve Barış İnşası Eğitimleri Başlıyor

ABD Büyükelçiliği desteğiyle uygulanan 'Kadınlar için Çatışma Dönüşümü ve Barış İnşası Eğitimleri' 14 Ocak 2022'de Mardin, Adana ve İzmir'de başlıyor.

Eğitimlerin başlıca amacı, Adana, İzmir ve Mardin kentlerinde yaşayan kadınların, barış inşası ve çatışma dönüşümü konularında bilgi ve beceri kazanımlarını desteklemek ve kendi aralarında diyalog geliştirme süreçlerini kolaylaştırmak.

Proje Hakkında

Kadınlar Toplumsal Barışı Anlatıyor Projesi, eğitimler ve podcastler aracılığıyla, kadınların çatışma dönüşümü ve barış inşası perspektifinden desteklenmesini; bu süreçlerin kendi aralarındaki birlikte yaşam ve diyalog geliştirme süreçlerini güçlendirmelerinde katkı sağlamayı hedefler. Bunu yaparken, barış inşası ve çatışma çözümü eğitimlerinin yanı sıra oluşturacağı podcast serisi ile Türkiye’den ve dünyadan örneklerle kadın arabulucuların deneyimlerinden, hikayelerinden yararlanmayı ve farklı dillerde ulaşılabilir kılmayı amaçlar. Uzun zamandır bu alanda emek veren kadınların hikayelerinin bilinirliğinin artırılması konusunda küçük bir katkı sunmayı amaçlayan projenin uzun vadede toplumsal barış ve diyalog süreçlerine katkı sağlaması bekleniyor.

Proje ekibiDilan Kaya (İçerik Geliştirme & Podcast Süreci Koordinatörü), Dilara Gök (Proje Koordinatörü & Eğitmen), Pınar Çetin (İzleme & Değerlendirme Uzmanı) ve Tunç Karaçay (Eğitmen & İçerik Geliştirme)’dan oluşuyor.

Ekip, Türkiye’de uzun zamandır farklı kurumlar bünyesinde çatışma çözümü, barış inşası, kadın hakları ve katılımı alanlarında çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda, uzun vadede toplumsal çatışmaların barışçıl yollarla çözülmesi konularında, farklı gruplarla, güçlendirme ve farkındalık çalışmaları üzerine çalışmakta, eğitimler geliştirip uyguluyor.

Eğitim Konuları
  • Kavramsal Olarak Çatışma, Uzlaşı,
  • Barış ve Barış Türleri, Sürdürülebilir Barış için Çatışma Analizi Metotları,
  • Barış İnşası Süreçleri ve Çatışma Dönüşümü,
  • Barış İnşası Süreçleri ve Kadınların Katılımı,
  • Kadınların Barış İnşası Süreçlerine Katılımlarının Önündeki Engeller ve Bu Engellerle Başa Çıkma Yolları

Bu konular teorik anlatımla birlikte simülasyon oyunlar ve yaratıcı drama yöntemiyle de ele alınacaktır. Dolayısıyla katılımcılar bu süreçte kendilerini deneyimsel yöntemler eşliğinde özgün bir şekilde ifade etme fırsatı da elde edecektir.

Eğitimler, aşağıda belirtilen tarihlerde, 2,5 gün sürecek şekilde uygulanacak:

  1. Grup: Mardin / 14-15-16 Ocak 2022:
  2. Grup: Adana / 21-22-23 Ocak 2022:
  3. Grup: İzmir / 28-29-30 Ocak 2022

*Eğitimler Cuma Günü 14:00 itibariyle başlayacak olup, Pazar akşamı 17:30’da sona erecektir. Detaylı program eğitime katılacak kişilerle paylaşılacaktır.

Katılımcılar ve Başvuru Süreci
  • Bu eğitimler, barış inşası ve çatışma dönüşümü konularına ilgili, tercihen sivil toplum çalışmaları tecrübesi olan, yukarıda belirtilen kentlerde yaşayan kadınların katılımına açıktır.
  • Katılımcı seçimlerinde motivasyon, kurum temsiliyeti, çeşitliliği vb. kriterler değerlendirilecektir.
  • Her eğitimin kontenjanı 25 kişiliktir. 
  • NOT: Eğitimlere tam katılım zorunludur. Başvuru yapacak kişilerin bunu göz önünde bulundurarak başvuru yapması beklenmektedir.
  • Ayrıca, eğitimlerde yol ve konaklama desteği sağlanmamakta ve yalnızca yukarıda belirtilen kentlerden kadınların başvuruları bekleniyor.
Başvuru

Eğitime başvurmak için tıklayın

Son Başvuru Tarihleri
  •  Mardin Eğitimi için son başvuru tarihi 03 Ocak 2022 Pzt Günü ;
  • Adana ve İzmir Eğitimleri için son başvuru tarihi 10 Ocak 2022’dir.