CultureCIVIC: Yapısal Destek Hibe Programı Başvuruları Açıldı

Kuruluşların bağımsız olarak faaliyet gösterme kapasitesini geliştirmeyi ve faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sağlamayı amaçlayan Yapısal Destek Hibe Programı açıldı. Son başvuru tarihi 10 Aralık 2021.

Türkiye’de kültür-sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlayan bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, üçüncü açık çağrısını Yapısal Destek Hibe Programı için yaptı.

Kuruluşların bağımsız olarak faaliyet gösterme kapasitesini geliştirmeyi ve faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sağlamayı amaçlayan Program, kültür-sanat alanındaki kuruluşlara, sanat profesyonellerine ve ilgili sivil toplum çalışmalarına eğitim, kira, altyapı gibi kapasite artışına yönelik konularda mali destek sağlıyor.

Yapısal Destek Hibe Programı
  • Kuruluşların bağımsız olarak faaliyet gösterme kapasitesini geliştirmeyi ve faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sağlamayı amaçlayan Program, hem büyükşehirler hem de bu merkezler dışında faaliyet gösteren kültür-sanat alanındaki kuruluşlara, sanat profesyonellerine ve ilgili sivil toplum çalışmalarına eğitim, kira, altyapı gibi kapasite artışına yönelik konularda mali destek sağlıyor.
  • Kültürel projelerin hayata geçirilmesi, büyük ölçüde diyalog, sunum ve izleyici olanağı sağlayan mekân ve alanların erişilebilirliğine bağlı.
  • Yapısal Destek Hibe Programı, kültür-sanat buluşmaları ve işbirlikleri için bağımsız aktörlerin erişebileceği yeni ve iyileştirilmiş mekan ve alanların sağlanması sonucunda daha geniş bir izleyici kitlesinin proje ve etkinliklere katılmasını hedefler.
  • Kâr amacı gütmeyen kuruluş statüsüne sahip STK’lar, sanat girişimleri ve bireylerin başvurusuna açık olan Program’a başvurmak için kurumların kültür-sanat alanındaki iki yıl, bireylerin beş yıllık faaliyetlerini belgelemeleri gerekmektedir.
  • Her yıl sekiz projeye maksimum 12.500 Avro destek sağlayacak olan Yapısal Destek Hibe Programı’na; dijital altyapı düzenlemesi, organizasyonun erişim ve faaliyet kapasitesini artırmak için uzmanların eğitimi ve görevlendirilmesi, proje alanlarının renovasyonu veya iyileştirilmesi, yeni alanların ve önemli teknik ekipmanın kurulması, kalıcı performans alanı (yerel tiyatro, galeri, sanat merkezi, profesyonel kapasite geliştirme amaçlı ekip çalışmalarının yapılabileceği alanlar) için kira desteği alanlarında başvurulabiliyor.
  • Yapısal Destek Hibe Programı için başvurular 25 Ekim 2021, Pazartesi günü başladı ve 10 Aralık 2021, Cuma günü sona erecek.
Başvuru

Başvurular, 10 Aralık 2021, Cuma gününe kadar devam ediyor ve www.culture-civic.org üzerinden ulaşılabilen başvuru portalı üzerinden yapılıyor.

 CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı

Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisi ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleşen bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, Türkiye’de kültür-sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Faaliyetlerini Hibe Programları ve Kapasite Geliştirme Programı olmak üzere birbirini tamamlayan iki ana eksende yürütecek olan proje kapsamında, farklı ihtiyaçlara yönelik dört ayrı hibe kategorisinde toplam 14 açık çağrı yapılarak Mart 2025’e kadar 200’ün üzerinde projeye 1,6 Milyon Avro destek verilecek. Detaylı bilgiye  buradan ulaşabilirsiniz.