Kent Hakkı Okulu İzmir ve Eskişehir’den Katılımcılarını Bekliyor

Toy Gençlik Derneği'nin organize ettiği Kentime Değer Projesi kapsamında, İzmir ve Eskişehir’de yaşayan 18-30 yaş arası gençleri içinde yaşadıkları şehirlere yeni bir gözle bakmaya davet etmek amacıyla Kent Hakkı Okulu düzenleniyor. Son başvuru tarihi 18 Ekim 2021.
Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Proje katılımcısı gençler; siyasi partilerde, sivil toplum kuruluşlarında, sendikalarda, yerel yönetimlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ya da çalışmayı amaçlayan; “kent hakkı” konusuyla ilgilenen ya da ilgilenmek isteyen; kentlerin, kentlerde yaşayan herkes için daha adil, demokratik ve eşit bir mekan kurgusuna sahip olması için çalışmak isteyen gençler olmalıdır. Cinsiyet dengesi, farklı grupları temsiliyet, motivasyon, özgeçmiş konularında bir denge yüksek hassasiyetle tutturulacak.

Başvuru Kriterleri
  • Kent Hakkı Okulu Kasım 2021- Nisan 2022 arasında haftada dört ila sekiz saatinizi ayırmanız gereken bir programdır.
  • Hafta boyunca bir veya iki kere çevrimiçi platformlarda gerçekleşecek derslere yaklaşık iki saatinizi ayırmanız gerekir.
  • Dersin teorik kısmının ardından gerçekleşecek sivil izleme uygulamaları Kentsel Haklar İzdüşüm Raporu’nu besleyeceğinden dikkatle yapılması önemlidir.
  • Bir ders ve bir ödeve ayırmanız gereken toplam süre yaklaşık dört saat olarak hesaplanmaktadır.
  • Kent Hakkı Okulu süresince birden fazla kere bir araya gelmeyi gerektirecek hafta sayısı ikidir.
  • Program; Eskişehir ve İzmir’deki katılımcılarını birden fazla kere ve tüm katılımcılarını en az bir kere kamp ortamında yüz yüze bir araya getirir.
Başvuru

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Detaylara ise bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.