‘Göç Yönetiminde Daha Güçlü Sivil Toplum Eğitimleri’ Başvurulara Açıldı

Göç ve Sivil Toplum Projesi’nin STK eğitimlerine başvurular açıldı. Eğitimlerin yüz yüze olarak düzenleneceği programda katılımcıların yol ve konaklama masrafları karşılanacak.

Eğitimlerle, göç alanında çalışan STK’ların göç ve uluslararası koruma konuları ile fon bulma ve proje geliştirme alanlarında güçlenmelerine katkıda bulunması hedefleniyor. Türkiye’nin dört bir yanında göç alanında çalışan STK’larla, 5 ilde üçer gün sürecek ve toplamda 18 kez düzenlenecek eğitimlerle bir araya gelinmesi planlanıyor.

Eğitim İçeriği

– Göç kavramı ve uluslararası göç
– Göç ve Uluslararası Koruma alanındaki uluslararası hukuki çerçeve
– Türkiye’de göç alanındaki gelişmeler ve ulusal mevzuat
– Türkiye’de göç alanında ilgili kamu aktörleri tarafından öngörülen perspektif çerçevesinde STK’lar ve kamu aktörleri arasındaki potansiyel iş birliği hakkında görüşlerin alınması
– Fon Bulma ve Proje Geliştirme

Eğitime Katılım Kriterleri

1. Göç ve uluslararası koruma alanında faaliyet gösteren dernek ya da vakıf çalışanı STK temsilcileri,

2. Göçmen, mülteciler ve insan ticareti mağdurlarına yönelik hizmet sunumunda bulunan STK temsilcileri,

3. 1. ve 2. maddelerde belirtilen şartların sağlanması durumunda, eğitime katılım için başvuruda bulunanlara başvuru sırasına göre öncelik verilecektir.

4. Aynı dernek/vakıf temsilcileri eğitime katılabilmekle birlikte katılımcı sayılarında kadın-erkek sayısının eşit olması beklenmektedir. Proje kapsamında düzenlenen eğitimler kapsamındaki katılımcı dağılımının, cinsiyet dengesini sağlaması hedeflenmektedir.

5. Katılımcılar için İngilizce ve Arapça simültane tercüme sağlanacaktır. Tercümeye ihtiyaç duyan STK temsilcilerinin aşağıdaki tarihlerden birisini seçmesi gerekmektedir.

Eğitim Tarihleri 

– 27-29 Eylül – Ankara
– 26-28 Ekim – İstanbul (1.Grup)
– 16-18 Kasım – Gaziantep (1.Grup)

Eğitimler ile ilgili daha detaylı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.