Cinsel İstismarı Önlemede Yetişkinlere Düşen Sorumluluklar Kitapçığı Çıktı

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği'nin “Çocukların Bedensel Söz Hakları” Yaygınlaştırma Programı kapsamında, yetişkinler olarak çocuklara ve çocukların bedenlerine dair algımız, cinsel istismarı ele alışımız ve istismarla mücadele için yapabileceklerimize dair bütünlüklü bir bakış açısı sunmak amacıyla hazırladığı “Cinsel İstismarı Önlemekte Yetişkinlere Düşen Sorumluluklar ve Çocukların Bedensel Söz Hakları” kitapçığı çıktı!

“Cinsel istismarı önlemenin ilk koşulu, cinsel istismarın önlenebilir bir mesele olduğuna inanmaktır. İstismarı önlemek kapsamlı bir sistem işidir ve bu sistemin sorumluluğu devlete aittir. Bunun yanı sıra toplumu oluşturan bireyler olarak cinsel istismarla mücadelede bizlerin de alabileceği pek çok sorumluluk vardır. Cinsel istismarı önlemedeki bakış açımız çocuklara kendilerini korumalarını öğretmekten çok, yetişkinlere çocukları istismar etmemelerini anlatmak olmalıdır. Cinsel istismarla mücadele sorumluluğu çocuklara değil, yetişkinlere aittir.”

Yetişkin bireyler olarak istismarı önlemek için yapılabilecekleri, sorumluluklarımızı öğrenmek için kitapçığa buradan ulaşabilirsiniz.