Hayvan Hakları Savunucuları Nerede?

Tek gerçek şu ki, doğru kişilere sesleniyorsunuz. Hiçbirinizin hiçbir yöntemle çözemediği konularda bile “nerede bu hayvanseverler” diyorsunuz, haklısınız. Öyle piştik ki yıllardır, her sorunu samimiyetle bizim üstlenip çözebileceğimize inanmışsınız. Ne güzel.

Bir yerde bir ülke başkasına bomba atıyor; bir yerde bir adam kadının boğazını kesiyor; bir yerlerde kocaman adamlar küçücük kız ve oğlanlara tecavüz ediyor; özetle bir yerlerde bir sürü insan başka bir sürü insana inanılmaz kötü şeyler yapıyor. Bir başka grup insan ise oturduğu yerden bu olanlara “lanet” yağdırıp geçiyor. Böylece büyük bir görev yaptığını düşünerek de başlıyor bağırmaya “nerede bu hayvanseverler” diye.

Buna alıştık; nerede bir haksızlık, insanlar arası adaletsizlik olsa herkes oklarını hayvanlara çeviriyor. Onların sevilmesi ziyan, korunması haram gibi bir kesime.

Her şeye de bizim yetişmemizi bekliyorlar.

Şaka bir yana; buradayız be dostum.

Az önce içinizden birinin arabasının tekerlekleri arasında canını ezip geçtiği, son nefesini vermeye bile gücü olmayan köpeğin başındayız.

Karılarınızın üşenmeden, anneliklerini bile hatırlamadan özenle hazırladığı zehirli yemekleri, açlıktan yiyerek can çekişen kedilerin yanındayız. Pencerelerinize yaklaşmasın diye zararlı şeyler, poşetler astığınız balkonlarınızda takılıp düşen, çocuklarınızın taş atarak yuvalarından düşürdüğü kanadı kırılmış kuşların yanındayız.

Gördüğünüz her yerde sopayla, kürekle ezip bir damla canını almayı marifet sandığınız fareciğin yanındayız. Hayvan bakıyoruz diye hastalıklı insanların evlerine kat kat pis kutularla tıktığı, ölmeyi bekleyen hayvanların yanındayız.

Sokakta parkta mahallede istemezük deyip beton ve demire tıktırıp açlık ve susuzluğa mahkûm ettirdiğiniz güzelim köpeklerin yanındayız.

Her toplumsal olayda bağıra bağıra “nerede bu hayvanseverler” diye yükselmeyin artık. Çünkü sizin menfaatleriniz, savaşlarınız, küçük iğrenç egolarınız gündemden hiç düşmez. Birbirinizi yersiniz. Din için, para için, milliyetçilik için, her şey için. Hep de yiyeceksiniz. Bütün bunlarda dahlimiz olmadığı hâlde aklınıza geldikçe bizi işaret edip nerede bunlar deme hakkınız yok.

Sizin zulmüne ortak olduğunuz canların yanındayız ve hep orada olacağız. Çünkü zulme rıza göstermek de zulümdür ve zalimsiniz. Kendi sorunlarınızı halledemeyen kötücüllüğünüz yüzünden bitmiyor haksızlıklar, adaletsizlikler.

Ama tek gerçek şu ki, doğru kişilere sesleniyorsunuz. Hiçbirinizin hiçbir yöntemle çözemediği konularda bile “nerede bu hayvanseverler” diyorsunuz, haklısınız.

Öyle piştik ki yıllardır, her sorunu samimiyetle bizim üstlenip çözebileceğimize inanmışsınız. Ne güzel. Zaten bizim hayvanları kollamaya çalıştığımız samimiyetle mücadele edilseydi, hobi değil yaşam şekli yapabilseydiniz bugün ne kadın hakları, ne çocuk hakları, ne o iğrenç tecavüzler gündem olurdu.

Onun için; ne kadar boş, hamasi, işe yaramaz olduğunuzun anlaşıldığı her zaman bağırıp durmayın neredesiniz diye. Utanırsınız. Gerçi utanmıyorsunuz. Neyse.

Ama dediğimiz gibi, biz açlığa, acıya, ölüme ittiğiniz canlarımızın yanındayız kusura bakmayın. Alın bayraklarınızı dökülün istediğiniz yollara. Bizim yaşama hakkına olan inancımız ve adalet duygumuz yerimizi belirliyor. Sizinkini de sizin duygularınız. Biz size bağırıp duruyor muyuz? Hayır. Çünkü anladık mazluma sağır, dilsiz, körsünüz. Ee siz de artık sussanız bari değil mi?

Hayvanlara Adalet Derneği

Üyelik Tarihi: 22 Temmuz 2020
15 içerik
Yazarın Tüm Yazılarını Gör