Sivil Düşün’ün “Sivil Hareket 2021 ve Ötesi” Forumu’na Davetlisiniz

Sivil Düşün AB Programı, "Sivil Hareket: 2021 ve Ötesi" Dijital Forumu düzenliyor. Forum, herkesi, sivil alanda dünya çapında yapılan cesur, yaratıcı, esin dolu girişimlerle tanışmaya, sivil hareketin 2021 ve ötesinin etkisini tartışmaya davet ediyor. 3-4-5 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan foruma son başvuru tarihi 1 Nisan 2021.

Sivil Düşün AB Programı,

  • Değişimin doğasını ve trendlerin yönünü kavramak
  • Dünyanın dört bir yanında sesleri ya da eylemleriyle değişim sahasını genişleten aktivistlerle fikir alışverişinde bulunmak
  • İlham veren hikayeleri dinlemek ve 2021’in ötesi için hazırlanmak,
  • Özlem gidermek ve yeni tanışıklıklar kurmak için

Sivil Hareket 2021 ve Ötesi Dijital Forumu’na davet ediyor.

Forum Programı

Birinci gün, sivil hareketin değişime nasıl bir güç ve yön katabileceği sorusu etrafında giriş  panelinde, Londra Üniversitesi Koleji Kolektif Zeka, Politika ve Sosyal İnovasyon alanından Prof. Geoff Mulgan, değişimin arkasındaki gücün, çalışma hayatımız, yaşantımız ve birbirimizle etkileşimimizi nasıl etkilediğini anlatacak.

Almanyada’dan Demokrasinin Geleceği Programı Başkanı Paulina Frohlich, sivil toplumun değişimi tanımlama ve yaratma rolüne değinecek. KONDA Araştırma Merkezi Başkanı Bekir Ağırdır ise meseleye Türkiye perspektifinden bir bakış sunacak.

İkinci gün, ABD’den Hollanda ve Türkiye’ye uzanan bir yolculukta, dezenformasyonun karşısında doğru bilgiyi dijital dönüşümden destek alarak üretmek ve kovalamanın, sivil harekete nasıl güç verdiğini tartışılacak. Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden katılan etkileyici konuşmacılar dinlenecek.

Üçüncü gün, New York’tan Lagos’a Teksas’tan Viyana’ya farklı konuklarla, kimi zaman bir sanat eserinde ruh bulan kimi zaman söylemlerimize yansıyan sivil hareketin yaratıcı araç ve eylemlerine tanıklık edilecek. Türkiye, Afrika ve Hollandalı artivistlerle yapılan söyleşileri izleyeceksiniz.

Başvuru

İngilizce – Türkçe ve işaret dili çevirisinin hazır olacağı Dijital Foruma katılmak isteyen aktivist ve sivil toplum örgütü (STÖ) temsilcilerini, 1 Nisan 2021 18.00’a kadar buradaki link üzerinden başvuru yapabilir.

Foruma yapılan başvurular aşağıda yer alan kriterler gözetilerek değerlendirilecek. Uygun başvurulara, bir bildirim gönderilerek, katılım için kayıtlarını yaptırmaları istenecek. Kaydınızı yaparken, diğer katılımcıların sizi tanımaları için kendinize ve çalışmalarınıza dair paylaşmak istediğiniz tüm bilgileri de Forum platformuna yükleyebiliyor olacaksınız. Yanı sıra, eğer başvuru formunda sergide yer almak istediğinizi belirttiyseniz, sergi malzemelerinizi platforma nasıl yükleyeceğinize dair de yönlendirileceksiniz.

Bu özellikleri taşıyan aktivistler ve sivil toplum örgütleri Dijital Forumun öncelikli katılımcısıdır:

  • Hak temelli çalışma yürütüyor olmak (Taban örgütü ve aktivistlerin katılımına öncelik verilecek.)
  • İlk başvuran olmak
  • Daha önce Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı etkinliklerinde bulunmamış olmak

Forumda ayrıca, cinsiyet çerçevesinde ve iller bazında eşit temsilin sağlanması gözetilecek. Başvuruların yoğun olması durumunda, katılımı uygun bulunan her sivil toplum örgütünden birer temsilci kabul edilecek.

Program

Progrma hakkındaki detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.