Demir Leblebi Kadın Derneği’nin Girişimi Mor Fihrist Yayına Giriyor

Demir Leblebi Kadın Derneği'nin fikri, analizi, görüşü, sözü olan kadınların profillerinden oluşan, çok sayıda konuyu ve alanı kapsayan, sürekli büyüyen ücretsiz veri tabanı olan Mor Fihrist yayına giriyor.

Mor Fihrist ilk aşamada ulusal diyalogdaki temel konularda kadınların sesini çoğaltmak, medyada cinsiyetçilik, önyargı ile mücadele etmek ve kadınlar için profesyonel fırsatları artırmak için yola çıktı. Bu platform, özellikle ülkedeki kurum ve kuruluşların, işverenlerin, siyasi partilerin, medyanın alanında sözü olan kadınlara ulaşması için kuruldu

Toplumsal alanda farklı sorunlarla ilişkili politika önerilerinin ortaya koyulmasına imkan veren ve her bir yurttaşın yaşamında çeşitli sonuçlar doğuran bir kamusal tartışma gündemi var. Demir Leblebi, bu tartışmalardaki söz imkanının cinsiyet eşitliğini içerecek biçimde kullanılmasını istiyor. Çünkü kadınların bakış açısının ve yorumunun politika önerilerini ve politika yapım süreçlerini zenginleştireceğini biliyor. 

Tartışmalarına kadınların sözünü de dahil etmeye çalışan konferans düzenleyenler, araştırmacılar ve medya kuruluşları için bir başvuru kaynağı olmak isteyen Demir Leblebi ekibi, görüşüne başvurmak istedikleri uzmanlara ulaşmak konusunda organizatörlerin ve özellikle medyanın reflekslerini değiştirerek politika tartışmalarında cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına aracılık etmek istiyor. 

Eğer siz de Mor Fihristin ilkelerine ve çalışma etiğine katılıyorsanız Mor Fihrist’te yer almalısınız. 

Katılım için tıklayınız.

Sorularınız için info@demirleblebi.org ya da info@morfihrist.org adresine mail atabilirsiniz.