Yaşayan Kütüphane Okuyucularını Arıyor!

Online Yaşayan Kütüphane, gönüllü okuyucularını arıyor. Kitapların insan olduğu ve kitaplar ile okuyucuların bir diyalog içerisine girdikleri Yaşayan Kütüphane’de dilerseniz siz de gönüllü okuyucu olabilirsiniz.

Yaşayan Kütüphane, tam anlamıyla alışılagelmiş bir kütüphane gibi hizmet veriyor. Okuyucular gelirler ve kütüphane kataloğundan seçtikleri bir kitabı belirli bir zaman süresi için ödünç alırlar. Kitabı okuduktan sonra kütüphaneye iade ederler.

İsterlerse kitabın süresini de uzatabilirler ya da başka bir kitap ödünç alabilirler. Yaşayan Kütüphane ile alışılagelmiş bir kütüphane arasında önemli bir fark vardır: Yaşayan Kütüphane’de kitaplar insanlardır ve kitaplar ile okuyucular bir diyalog içerisine girerler. Yaşayan Kütüphane’nin “okuyucusu” kendi önyargıları ve bilmedikleri ile ilgili konuşmak isteyen ve bu deneyim için zamanını ayırabilecek olan herkes olabilir.

Yaşayan Kütüphane’de kitaplar sadece konuşmakla kalmayıp, okuyucunun sorularını da cevaplayabilir ve kitaplar da soru sorarak kendilerine yeni öğrenme noktaları çıkarabilir.

Başvuru

Eğer siz de Yaşayan Kütüphane’de okuyucu olarak yer almak istiyorsanız buradan başvuru formunu doldurabilirsiniz. Yaşayan Kütüphane Organizasyon Tarih ve Saati: 27-28 Mart 14.00-17.00