8 Mart Kadın Platformu:  “#AlışınGitmiyoruz”

8 Mart Kadın Platformu Kadıköy’de düzenlediği mitingin ardından trans aktivistlerin gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Artık yeter! #AlışınGitmiyoruz” sloganıyla sosyal medyadan destek kampanyası başlattı.

8 Mart Kadın Platformu tarafından bugün Kadıköy’de düzenlenen miting, yoğun polis gözetiminde gerçekleşti. Mitinge katılan kadınları uzun aramalardan geçiren polis ekipleri; LGBTİ+ pankartları, gökkuşağı bayrakları ile şemsiyeleri alana almadı. Mitingte Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak üç dilde okunan açıklamada, “Özgürlüğümüz için bir aradayız, özgürlüğümüzü kazanacağız. Yaşamımızı, kampüsümüzü, kentlerimizi bizler yöneteceğiz.” denildi.

Mitingin ardından polisin trans aktivistleri göz altına almasıyla ilgili bir açıklama yapan 8 Mart Kadın Platformu, “Tüm renklerimizle buradayız, #AlışınGitmiyoruz! Büyük Kadın Buluşması bittikten sonra kimliği nedeniyle, “alışın, barışın gitmiyoruz” dediği için gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!” açıklaması yaparak, sosyal medyadan destek kampanyası başlattı.