Online Yaşayan Kütüphane Gönüllülerini ve Katılımcılarını Arıyor!

Kişilere ve gruplara karşı ayrımcılığa yol açan önyargılarla ilgili farkındalık yaratmak ve bir arada yaşama kültürünü geliştirmek amacıyla kurulan online Yaşayan Kütüphane gönüllü ve katılımcılarını arıyor. Gönüllü ekibinde yer almak için son başvuru tarihi 28 Şubat 2021.
Yaşayan Kütüphane, tam anlamıyla alışılagelmiş bir kütüphane gibi hizmet veriyor. Okuyucular kütüphane kataloğundan seçtikleri bir kitabı belirli bir zaman süresi için ödünç alır; kitabı okuduktan sonra kütüphaneye iade ederler. İsterlerse kitabın süresini de uzatabilirler ya da başka bir kitap ödünç alabilirler.

Bununla birlikte Yaşayan Kütüphane ile alışılagelmiş bir kütüphane arasında önemli bir fark var: Yaşayan Kütüphane’de kitaplar insanlardır ve kitaplar ile okuyucular bir diyalog içerisine girerler.

Yaşayan Kütüphane’de bulunan “kitaplar” sıklıkla kendilerine karşı önyargı beslenen gruplardan ve sistematik bir şekilde ayrımcılık ve sosyal dışlanmaya maruz kalan gruplardan belirlenir. Kütüphanenin “okuyucusu” kendi önyargıları ve bilmedikleri ile ilgili konuşmak isteyen ve bu deneyim için zamanını ayırabilecek olan herkes olabilir.

Yaşayan Kütüphane’de kitaplar sadece konuşmakla kalmayıp, okuyucunun sorularını da cevaplayabilir ve kitaplar da soru sorarak kendilerine yeni öğrenme noktaları çıkarabilir.
Başvuru
Bu çerçevede siz de Yaşayan Kütüphane’de gönüllü olarak yer almak için buradankatılımcı olmak için ise bağlantıdan başvuru formunu doldurabilirsiniz. Son başvuru tarihi, 28 Şubat 2021.