Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği’nin Dijital Şiddet ile Mücadele Projesi Katkılarınızı Bekliyor

Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği (TBİD), günümüzün önemli sorunlarından biri olan ve özellikle pandemi döneminde artış gösteren dijital şiddetle mücadele için bir proje hayata geçirdi. Yayın hayatına başlayan dijitalsiddet.org web sitesi ve diğer faaliyetler ile dijital şiddet konusunda farkındalığı arttırmak, dijital şiddetle mücadeleye ve literatüre katkı sunmak hedefleniyor.

TBİD’in başlattığı “Dijital Şiddet ile Mücadele Projesi” Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye’nin finansal desteğiyle yürütülüyor. Proje, hukuk, psikoloji, iletişim, bilişim ve dijital güvenlik alanında çalışan uzmanların ve akademisyenlerin katkılarıyla dijital şiddet alanında toplumsal farkındalığın artırılmasını, gerekli yasal düzenlemelerin sağlanması için zemin oluşturulmasını ve dijital şiddeti önleyici pratiklerin hayata geçirilmesini hedefliyor.

Dijitalsiddet.org Web Sitesi

“Dijital Şiddet ile Mücadele Projesi” kapsamında yayın hayatına başlayan dijitalsiddet.org web sitesinde, dijital şiddete yönelik güncel haberler, uzman görüşleri, raporlar, istatistikler, makaleler, tezler yer alıyor. Proje kapsamında TBİD dijital şiddetle ilgili bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Her ay gerçekleştirilecek dijital şiddetle mücadele webinarlarında, uzmanlar tarafından dijital şiddetin hukuki, psikolojik ve toplumsal boyutları ele alınacak.

Bunun yanı sıra dijital şiddet ile mücadele kapsamında fikir üretenlere yönelik Dijital Şiddet İdeathonu (Fikir Maratonu) gerçekleştirilecek. Dijital Şiddete İlişkin Kavramlar Sözlüğü çalışması da yürüten TBİD, dijital şiddetle mücadelede kullanılabilecek yazılımlar üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Siz de Dijital Şiddet ile Mücadele projesine katkı sunmak ve daha fazla bilgi almak TBİD ile iletişime geçebilir;  Instagram ve Twitter’dan çalışmalarını takip edebilir ve paylaşabilirsiniz.