TBİD: İnternet Kotaları Kaldırılmalı! Hemen, Şimdi!

Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği, yaptığı açıklamasında sosyal mesafeyi azaltmak amacıyla ülke genelindeki eğitim ve çalışma hayatının eve taşınmasına dikkat çekerek hiçbir gelişmiş ülkede bulunmayan kotalı, limitli ve sınırlı internet hizmetini kabul etmediklerini belirtti.

Çin’in Vuhan kentinde aralık ayında görülmesinin ardından tüm dünyaya hızla yayılan ve Türkiye’de de yüzlerce kişide tespit edilen Kovid-19 ile mücadelenin en önemli kısmını bireysel tedbirler oluşturdu. Sağlık Bakanlığınca kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu başta olmak üzere tüm uzmanlar da vatandaşlara acil durum söz konusu olmadıkça evde kalmaları çağrısında bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim başlatıldı. Aynı şekilde Yükseköğrenim Kurulu da tüm üniversitelerin uzaktan eğitim alt yapılarının kurulması ve MEB ile benzer tarihlerde üniversite öğrencilerinin de uzaktan eğitim yoluyla eğitimlerine devam edebilmesi gerektiğini duyurdu.

Sosyal mesafeyi azaltmak amacıyla ülke genelinde binlerce şirket; çalışanlarını evlerinden bilgisayar başında çalışmaya gönderdiğini açıkladı.

Kısacası; eğitim demek internet demek. Çalışmak demek internet demek. Sosyalleşmek demek internet demek. İletişim demek internet demek. İnternet, bilim ve teknoloji yaşamın tüm boyutlarını sürekli değiştiriyor. Sektörler, meslekler değişiyor; bazıları yok oluyor, yenileri çıkıyor; ekonomi yeniden yapılanıyor. Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği olarak hiçbir gelişmiş ülkede bulunmayan kotalı, limitli ve sınırlı internet hizmetini reddediyoruz.

“İnternet yaşamdır!”

Açıklamanın tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.