Hrant Dink Öldürülmesinin 14. Yılında Dünyanın Dört Bir Yanında Anıldı

Agos Gazetesi’nin önünde 19 Ocak 2007 tarihinde öldürülen Hrant Dink; dünyanın dört bir noktasında anıldı. Bu yıl pandemi sebebiyle çevrimiçi düzenlenen anma, www.hranticinadaleticin.org sitesi üzerinden canlı yayınlandı.

Siteyi ziyaret edenler gün boyunca Hrant Dink hakkında yapılan yayınları izlediler ve ‘Buradasın Ahparig’ yazan çevrimiçi pankartlarını Hrant Dink’in öldürüldüğü yere sanal da olsa bırakma imkânı buldular. Japonya’dan Uruguay’a İspanya’dan İran’a kadar pek çok ülkeye yayılan binlerce pankart konuya dünyadaki duyarlılığın da bir göstergesi oldu.

“Burası Acılarda Kardeş Olmayı Öğrendiğimiz Yer”

Rakel Dink, eşi Hrant Dink’in öldürüldüğü Sebat Apartmanı önünden tüm dünyaya  seslendi. Rakel Dink, yakında sonlandırılacak olan Hrant Dink cinayeti davasında hala etkili bir soruşturma yürütülmediğini, hedef gösterenlerin, tehdit edenlerin, azmettirenlerin davaya dahil edilmediklerini vurguladı.

“Vebali Ağır, Mirası Ağır, Vasiyeti Ağır”

Her yıl karşılık bulmamış adalet arayışı taleplerinin dile getirildiği anmada, Hrant’ın Arkadaşları adına bu yılki konuşmayı 2016 yılından beri cezaevinde olan eşi Selahattin Demirtaş için adalet arayan Başak Demirtaş yaptı. Başak Demirtaş konuşmasında farklılıkları aşıp, insanlığın ortak paydasında buluşmasının öneminden bahsetti, el ele verip umudu kaybetmeden sevgi ve sabırla talep edilen adaletin er ya da geç geleceğine vurgu yaptı.

Hrant Dink online anıldı

Aynı zamanda 17-18- 19 Ocak akşamları ise Sebat Apartmanı’na güvercinler eşlik etti. 19 Ocak anması bu yıla mahsus olarak pandemi nedeniyle çevrimiçi yapıldı. Ancak, Hrant’ın Arkadaşları gelecek sene 19 Ocak’ta yine kalabalıklarla Hrant Dink’in düştüğü yerde olacaklarını ve arkadaşlarını yine her zamanki yerde anarak adalet taleplerini dile getireceklerini bildirdiler.