Kampüste Yurttaş Gazeteciliği ve Uluslararası Koruma Mekanizmaları Atölyesi

Sivil Alan Araştırmaları Derneği, öğrenci aktivizmi ve kampüste ifade özgürlüğünün geliştirilmesi kapsamında, Kampüste Yurttaş Gazeteciliği ve Uluslararası Koruma Mekanizmaları atölyeleri düzenliyor. Sadece lisans eğitimine devam eden kişilerin katılabileceği atölyeler, Aralık ve Ocak aylarında gerçekleştirilecek.

Kampüste Yurttaş Gazeteciliği Atölyesinde, üniversite öğrencilerinin kampüste karşılaştıkları hak ihlallerini nasıl haberleştirecekleri, haber dilinde ve yazımında nelere dikkat edilmesi gerektiği ve haberin erişilebilir olması için neler yapılabileceği gibi konular üzerinde tartışılacak. Atölyenin diğer kısmı olan Uluslararası Koruma Mekanizmalarında ise üniversite öğrencilerinin uğradıkları hak ihlallerine karşı, öğrencilerin başvurabilecekleri iç hukuk yolları ve uluslararası hukuk mekanizmaları konuşulacak.

İsveç Konsolosluğunun desteğiyle gerçekleştirilecek atölyeler, lisans eğitimine devam eden tüm üniversite öğrencilerine açık. Atölyeler toplam 4 saat sürecek ve her bir atölyeye katılım 25 kişi ile sınırlandırıldı. Atölyelerde katılımcılardan onay alınarak ses ve görüntü kaydı yapılacak.

Aralık ayı için atölye tarihleri:
  1. Atölye: 16-17 Aralık 18.00-20.30
  2.  Atölye: 20 Aralık 11.00-16.00
  3.  Atölye: 23-24 Aralık 18.00-20.30
  4.  Atölye: 27 Aralık 11.00-16.00

Atölyelerin tamamlanmasından sonra, sadece atölyelere katılanların başvurabileceği bir çalışma gezisi organize edilecek. Toplam 10 kişiyle sınırlı olacak bu gezide, Avrupa’da insan hakları konusunda önemli merkezler ziyaret edilecek. Geziye ilişkin detaylar daha sonra paylaşılacak.

Atölye hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.