IPA-II Dönemi “Türkiye’de Adaptasyon Eylemini Güçlendirme” Projesi Hibe Programı Başvuruları Başladı!

IPA-II Dönemi “Türkiye’de Adaptasyon Eylemini Güçlendirme” Projesi Hibe Programı başvuruları başladı. “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları, Belediyeler, Yerel Yönetimler, Üniversiteler veya Araştırma Kurumları ve Merkezleri başvuru yapabiliyor. Son başvuru tarihi 30 Kasım 2020.

“Türkiye’de Adaptasyon Eylemini Güçlendirme” projesi kapsamında İklim değişikliğine uyumun güçlendirilmesi için AB destekli 6.800.000 Avro bütçeli hibe paketi için başvurular açıldı.

Programın amacı; Türkiye’de şehirlerin dayanıklılığını artırmak, doğal kaynakları ve ekosistemleri korumak ve etkilenebilir ekonomik sektörlerin uyum kapasitesini artırmak olup, öncelikleri;

  • Yerel iklim proje planlarının ve stratejilerinin geliştirilmesi ve/veya karar verme araçlarının hazırlanması,
  • İklim değişikliğiyle ilgili risklerden kaçınmak ve bunlara maruz kalmayı azaltmak (su kıtlığı, kuraklık, orman yangınları, seller, aşırı hava olayları vb.),
  • İklim değişikliğinden etkilenen sektörlerin dayanıklılığının artırılması ile
  • İklim değişikliğine uyum yenilikçi teknolojilerin ve sistemlerinin oluşturulması, uygulanması için Türkiye ve/veya AB’deki kuruluşlar ve şehirlerarasında adaptasyon bilgi ve deneyimi alışverişini artırmak olarak belirlendi.

IPA-2 dönemi Çevre ve İklim Eylemi Sektör Operasyonel Programı’nın 3. Eylemi Sürdürülebilir Kalkınma için Çevresel Yönetim’in altında yer alan, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen “Türkiye’de Adaptasyon Eylemini Güçlendirme” projesi kapsamında İklim değişikliğine uyumun güçlendirilmesi için duyurulan hibe programının tanıtılması ve proje teklifi hazırlama ile ilgili detaylı bilgilendirmenin yapılması amacıyla çevrimiçi araçlar üzerinden toplantılar yapılacak.

Zoom üzerinden gerçekleşecek toplantı tarihleri ise şu şekilde:

  1. Bilgilendirme Günü – 23 Ekim 2020-Türkçe
  2. Bilgilendirme Günü – 26 Ekim 2020-Türkçe
  3. Bilgilendirme Günü – 28 Ekim 2020-Türkçe
  4. Bilgilendirme Günü – 30 Ekim 2020-Türkçe
  5. Bilgilendirme Günü – 2 Kasım 2020-Türkçe
  6. Bilgilendirme Günü – 4 Kasım 2020-Türkçe/İngilizce
  7. Bilgilendirme Günü – 6 Kasım 2020-Türkçe/İngilizce

Toplantılara katılmak için buradan kayıt yapabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgiye ise bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler