Hedef Göstermeye Yüzlerce Kişiden Tepki: ”Garo Paylan Yalnız Değildir”

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM)'nin Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışmalar sürerken ateşkes ve müzakere çağrısı yapan HDP Milletvekili Garo Paylan'ı gazetelere verilen ilanlarla hedef göstermesi üzerine aralarında sanatçı, yazar, aktivist ve işçilerin de olduğu çok sayıda kişi, ''Garo Paylan Yalnız Değildir'' diyerek destek mesajları yayınladı.

“HDP’li Garo Paylan’ın Azerbaycan ve Türkiye’yi hayasızca suçlayan ve Ermenistan’a açıkça arka çıkan sözleri asla kabul edilemez bir ihanetin belgesidir. Bağımsız yargıyı ve TBMM’yi bahsi geçen şahıs hakkında gereğini yapmaya çağırıyoruz” denilen ilan sonrasında, Türkiye’nin savaş politikalarına karşı her zaman barışın yanında durduğunu vurgulayan Garo Paylan, ASAM yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine içinde sanatçılar, yazarlar, müzisyenler, siyasetçiler gibi tanınmış kişilerin de bulunduğu yüzlerce kişi ‘Garo Paylan yalnız değil, yanındayız Garo Paylan’ diyerek dayanışma mesajı yayımladı ve imza kampanyası başlattı.

Destek metninde, Milletvekili Garo Paylan’ın fikirlerini dile getirdiği için nefret söylemiyle hedef gösterildiği, düşmanlaştırıldığı belirtilerek, bu tür hedef göstermelerin yol açtığı facialara ve yıkımlara defalarca tanık olunduğu vurgulandı.

 

garo paylan

Etiketler