Çocuklar İçin Barış Temalı Resim Yarışması

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği , 21 Eylül Uluslararası Barış Günü vesilesiyle barışın inşasına vurgu yapmak için çocuklar arası bir resim yarışması düzenliyor.  Savaşlardan en çok etkilenenler, savaşın hiçbir şekilde öznesi olmayan çocuklardır. Doğup büyüdüğü mekânların yerle bir olduğuna tanıklık eden, aile ve arkadaşlarını savaşlarda kaybeden çocuklar, yaşamları boyunca atlatamayacakları yıkımlar yaşamaktadırlar. Sığınmacılar ve Göçmenlerle […]

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği , 21 Eylül Uluslararası Barış Günü vesilesiyle barışın inşasına vurgu yapmak için çocuklar arası bir resim yarışması düzenliyor. 

Savaşlardan en çok etkilenenler, savaşın hiçbir şekilde öznesi olmayan çocuklardır. Doğup büyüdüğü mekânların yerle bir olduğuna tanıklık eden, aile ve arkadaşlarını savaşlarda kaybeden çocuklar, yaşamları boyunca atlatamayacakları yıkımlar yaşamaktadırlar. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği , Türkiye’ye gelen sığınmacı ve mültecilere yönelik çalışmalarımızı onlara psikososyal destek vermek ve onların topluma uyumunu sağlamak üzerine yoğunlaştırıyor.

21 Eylül Uluslararası Barış Günü, 1981’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Savaş insanların zihinlerinde başladığından beri, barış için savunmanın da insanların zihinlerinde inşa edilmesi gereklidir” denilerek ilan edildi. Bu anlamlı günü kutlamak amacıyla 24 Eylül 2017’de Altındağ Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde sergilenmek üzere Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Birleşmiş Milletler Çocuklara  Yardım Fonu, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Çocuk Meclisi ve Uluslararası Demokrasi Bilinci Derneği’nin destekleriyle barış temalı bir resim yarışması düzenliyoruz. Yarışmaya 7-11 yaş aralığındaki bütün çocuklar katılabilir. Resim yarışmasına, “barışı anlatan” resimleriniz bekleniyor.

Yarışma Detayları ve Şartname

Kaynak: sivilalan