Kriz ve Kalkınma Süreçlerinde Kadınlar ve Kooperatifler Paneli

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı COVID-19 sonrasında daha sürdürülebilir, eşitlikçi bir dünyayı birlikte inşa etmek için kadın kooperatifleri ve kooperatif ağları arasındaki dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladıkları “Kriz ve Kalkınma Süreçlerinde Kadınlar ve Kooperatifler Paneli”ne davet ediyor.

COVID-19’un, mevcut sistemden kaynaklanan eşitsizlikleri daha da keskinleştirmesiyle kadınlar, özellikle de dar gelirli kadınlar her türlü krizde olduğu gibi salgının etkilerinden en fazla etkilenen grup oldular. Üstlendikleri ücretsiz bakım işleri; okula gitmeyen çocuklar, yaşlı ve hasta aile üyelerinin ihtiyaçları ile birlikte büyük ölçüde arttı.

Kriz ve Kalkınma Süreçlerinde Kadınlar ve Kooperatifler PaneliDiğer taraftan, COVID-19, kalkınma ve iyileşme süreçlerinde kooperatiflerin ve kadınların liderliğinin önemini bir kez daha gösterdi. İnsanlar ve devletler, salgının etkilerinden ciddi anlamda etkilenirken, kooperatifler ve kooperatiflerin ağları ortaklarına ve bulundukları topluluklara hizmet sağladı ve sağlamaya devam ediyor.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, 3 Temmuz Cuma günü saat 16.00’da dünyanın her yerinden kadın kooperatifleri ve kooperatif ağlarıyla bir araya gelecek. Panelde, kooperatif hareketindeki kadın liderliği, kooperatiflerin bu krizi nasıl geçirdiği, nasıl bir değişime ihtiyaç olduğu ve bu değişim için neler yapacakları konuşulacak.

Katılım için kayıt gereklidir. 

Kayıt için buraya tıklayınız.