Basın Evi Destek Aracı (BEDA) II. Dönem Başvuruları Sonuçlandı

30 Haziran 2020
Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği (AB) finansmanı ile yürüttüğü Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamındaki Basın Evi Destek Aracı’nın (BEDA) ikinci dönem başvuru sonuçları açıklandı. Gazeteciler, medya kuruluşu ve örgütlerinden oluşan 31 başvuru sahibine destek sağlanacak.

Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği (AB) finansmanı ile çoğulcu medyaya zemin hazırlamayı, gazetecilerin mesleklerini yapabilmeleri için dirençlerini artırmayı ve mesleki dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında verilen destek araçlarından Basın Evi Destek Aracı (BEDA) II. Dönem başvuru sonuçları açıklandı. 14 Şubat’ta başvuruya açılan destek aracına gazetecilerden, medya kuruluşlarından ve sivil toplum örgütlerinden, toplam 22 farklı ilden 110 başvuru yapılmıştı. II. Dönem kapsamında 10 farklı ilden yapılan ve onaylanan 31 başvuruya toplam 212 bin Avro destek sağlanacak. Onaylanan iller arasında ise Ankara, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkâri, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Muş yer alıyor. BEDA altındaki Yapısal Güçlendirme Destek Paketi kapsamında 18 medya kuruluşunun ve örgütünün, Mesleki Sürdürülebilirlik Destek Paketi’nde ise 13 gazetecinin başvurusu onaylandı. Proje Sorumlusu Igor Chelov ve Finansal Destek Programı Uzmanı Merve Kartal tarafından BEDA ikinci dönem yararlanıcılarına yönelik online uygulama eğitimi verildi.

Aynı destek aracı kapsamında 2019 yılında 51 başvurudan 31’ine destek verilmiş ve medya alanında faaliyet gösteren gazetecilerin mesleklerini sürdürmelerine ve medya kuruluşları ve örgütlerinin kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesine olanak sağlanmıştı. M4D Projesi’nin destek araçlarından biri olan BEDA ile medya alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, medya kuruluşları ve gazetecilerin, gazetecilik faaliyetlerini devam ettirebilmeleri, kapasitelerini güçlendirmeleri ve Türkiye’deki çoğulcu medyanın oluşumunun desteklenmesi amaçlanıyor.

BEDA ikinci döneminde destek alacak başvuru sahiplerinin listesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.